Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Naprijed, Hrvatska!

Sprema se nova invazija Hrvata: Kockice će preplaviti Hamburg uoči ključne utakmice za Vatrene

Hrvatska i Albanija igraju u srijedu od 15:00. Glavna njemačka luka Hamburg će u srijedu biti pun hrvatskih navijača. Dio će se zaputiti iz Berlina, a neki će prevaliti i više od tisuću kilometara iz Hrvatske.

Operacija Hamburg za utakmicu Hrvatska - Albanija počinje. Od Zagreba je udaljen gotovo 1300 kilometara pa će mnogi navijači se zaputiti automobilom.

Za prevaljenih 1300 kilometara trošak goriva za automobil koji troši prosječno šest litara na 100 kilometara iznosi oko 115 eura. S obzirom da je Europsko prvenstvo za četiri godine, mnogi navijači ističu:

"Isplati se!"

Navijač koji ide u Hamburg, Vedran Pajić, ističe:

"To smo još organizirali u prosincu prošle godine kada su izvučene grupe, tada smo rezervirali hotel i prijevoz. Uputit ćemo se automobilom jer smo tako došli i u Berlin. Mislim da će dosta ljudi iz Berlina krenuti za Hamburg."

Do stadiona na kojem će zaigrati Vatreni protiv Albanije - iz Hrvatske - možete na razne načine.

Ako iz Zagreba do Hamburga idete autobusom, za to ćete izdvojiti između 80 i 130 eura, ovisno o autoprijevozniku, a nisu isključena ni presjedanja. Svakako se naoružajte strpljenjem jer put može trajati i 24 sata.

Strpljenja će vam trebati i ako se na put odlučite ići vlakom. Direktne linije od Zagreba do Hamburga nema pa ćete presjesti minimalno jedanput, a put će trajati otprilike 20 sati.

"Dosta naših je otišlo vlakom, to je poseban doživljaj kad se osjeti ta emocija kad se u nekakvoj ogromnoj Njemačkoj skupi 40 ili 50 tisuća Hrvata", kaže Željko Bulić iz udruge Mi Hrvati.

Najskuplje je putovati avionom, posebno ako karte kupujete u posljednji trenutak.

"Mi radimo jednodnevni čarter let koji uključuje, osim odlaska na utakmicu i razgled lijepog Hamburga. Jednodnevni je to izlet i cijena je 950 eura, a rasprodan je kao i svi naši aranžmani, još u svibnju", izjavila je Maša Bulum iz putničke agencije.

U tu cijenu nisu uključene ulaznice za utakmicu. A očekuje se da će na stadionu u Hamburgu Vatrene bodriti oko 20 tisuća Hrvata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider