Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kiša optužbi

Slovenci poludjeli na bahatog Hrvata, rigaju vatru i snebivaju se: "Ne mogu to shvatiti, to je nepojmljivo, mora otići“

Sportski direktor Maribora Marko Šuler potvrdio je da Dinamov ofenzivac na posudbi u slovenskom klubu - Marko Tolić – neće ostati u Mariboru…

Navijači Maribora (Foto: Afp)

U Mariboru se ne smiruju duhovi nakon dramatičnog poraza od ljubljanske Olimpije u finalu slovenskog Kupa, koja se igrala u Celju. Olimpija je slavila s 2:1 nakon produžetka, i to golom iz jedanaesterca u 131. minuti, odnosno u 11. minuti nadoknade produžetka.

Dinamov grb Senzacionalna ponuda hrvatskog prvaka: Dinamo daje milijune i dvojicu igrača za mladog napadača divider

Već smo pisali kako je Dinamov ofenzivac na posudbi u Mariboru - Marko Tolić – podigao prašinu u Sloveniji neuspjelom panenkom u 11. minuti sučeve nadoknade regularnog dijela utakmice. U tom trenutku bilo je 0:0 i da je Tolić postigao pogodak, posve je izvjesno da bi Maribor slavio jer su istjecale posljednje sekunde nadoknade.

Tolić se u tom odsudnom trenutku odlučio za panenku, a vratar Olimpije ga je pročitao i lagano obranio njegov udarac. Ne treba ni govoriti da je Tolić tim riskantnim i poprilično bahatim potezom izazvao gnjev među navijačima Maribora. No ništa manje ljući nisu ni čelnici Maribora, koji su oštro osudili Tolićev potez.

Sportski direktor Maribora pokazao vrata Toliću

Tolić se poslije javio i posuo pepelom, javno se ispričao i priznao krivnju. Svoju odluku da puca panenkom nazvao neodgovornom.

„Žalosno je da sam se doveo u situaciju da će se mojih devet mjeseci u Mariboru pamtiti po ovom penalu. Jedini krivac sam ja. Donio sam pogrešnu odluku i nikada si neću oprostiti taj nepromišljeni potez. Nikada“, napisao je Tolić u svojoj objavi.

No ta isprika nije baš udobrovoljila čelnike Maribora, koji su, čini se, ljutiti na Tolića i zbog toga što ne želi ostati u Mariboru, odnosu biti dio Dinamova paketa u mogućem prelasku Mariborova mladog napadača Žana Vipotnika u Maksimir.

Marko Tolić u dresu Dinama protiv Hajduka Pogledajte kako je Dinamov talent šokirao Sloveniju pa zavapio: "Nikad si to neću oprostiti. Nikad!" divider

Sportski direktor Maribora Marko Šuler izrijekom je potvrdio da Tolić neće ostati u Mariboru čak i da to želi.

"Ne vidim ga više u dresu Maribora! Žao mi je. Iz poštovanja prema navijačima, ali i nepoštovanja prema protivniku", rekao je Šuler za EkipaSN.

"Privatzirao je utakmicu, stavio se iznad kluba"

Otišao je i korak dalje.

"Privatizirao je utakmicu. Ne mogu shvatiti da se netko stavlja iznad kluba, iznad trenera, iznad svega. Nikada neću shvatiti. Toliko riskirati i staviti sve na kocku u utakmici s tako velikim ulogom je nepojmljivo“, kazao je Šuler.

Tolić je imao odličnu sezonu u Mariboru, postigao je 11 golova i upisao 14 asistencija te je bio ponajbolji igrač momčadi koju vodi bivši trener Dinama Damir Krznar. Nogomania piše da je bilo malo vjerojatno da će Tolić prijeći u Maribor s godišnjom plaćom od 300.000 eura.

„Damir Krznar i Mihael Mikić nadali su se da bi Tolić mogao prijeći u kombinaciji s prelaskom Žana Vipotnika u Dinamo, no za to bi trebalo dosta uvjeravanja, pogotovo Tolića, koji bi se morao odreći pozamašnog iznosa plaće. U međuvremenu je ta opcija više-manje propala“, zaključuju slovenske kolege.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider