Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuno slomljen

Pogledajte kako je Dinamov talent šokirao Sloveniju pa zavapio: "Nikad si to neću oprostiti. Nikad!"

Marko Tolić tragičar je slovenskog finala Kupa. Ljubljanska Olimpija pobijedila je u finalu Mariboru 2:1 nakon produžetka, a Tolić je propustio realizirati jedanaesterac u zadnjim sekundama regularnog dijela utakmice kod rezultata 0:0...

Marko Tolić u dresu Dinama protiv Hajduka (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Marko Tolić, Dinamov igrač na posudbi u Mariboru, tema je dana u Sloveniji. Tolić je tragičar slovenskog finala Kupa u Celju. Ljubljanska Olimpija pobijedila je u finalu Mariboru 2:1.

Tolićevu neuspjelu panenku pogledajte OVDJE

Ljubljančani su pobijedili golom u 131. minuti utakmice, odnosno u 11. minuti nadoknade produžetka, i to iz jedanaesterca, koji je izazvao lavinu ljutnje među Mariborčanima i njihovim navijačima. Nakon poduže VAR provjere, sudac je ipak pokazao na bijelu točku.

Marko Tolić pucao panenku za pobjedu i promašio

Međutim, Mariborčani su sami sebi najveći krivci. Propustili su veliku šansu slaviti u regularnom dijelu utakmice, odnosno u 90 minuta. Naime, u 11. minuti sučeve nadoknade dosuđen je jedanaesterac za Maribor.

Luka Jelenić u dresu Varaždina Dinamova meta na tragu Gvardiola i Šutala: Tko je igrač kojeg želi Bišćan i može li biti novi Modri bingo? divider

Tolić je uzeo loptu, zaletio se i pokušao izvesti najefektniji, ali i najriskantniji udarac - čuvenu panenku. Nonšalantno je potkopao loptu, no vratar Olimpije nije ni mrdnuo, ostao je na mjestu i lakoćom ju uhvatio, na veliko oduševljenje Olimpijinih navijača.

Tolić je htio biti heroj, neki će reći i poniziti suparnika, a ostao je ukopan i osramoćen. Kad se odlučiš za panenku u tako krucijalnom trenutku, ili si pukovnik ili pokojnik. Trećeg nema. Naravno da su mnogi njegov pokušaj nazvali neodgovornim, a među njima i trener Maribora Damir Krznar. Lako je shvatiti gnjev navijača Maribora. Toliću nije trebalo predugo da shvati što je uradio i još više što je propustio.

Dinamov talent posuo se pepelom

„Sati prolaze, ali osjećaji se ne mijenjaju. To su najbolniji trenuci u nogometu. Zbog moje nesmotrenosti smo ostali bez trofeja. Ispričavam se zbog svojeg neodgovornog ponašanja. Potez koji sam izveo bio je neprihvatljiv prema suigračima, trenerima, klubu i navijačima koji su došli u ogromnom broju“, kazao je očito slomljeni Tolić i nastavio:

Trofej UEFA Lige prvaka Osam momčadi već je osiguralo grupnu fazu Lige prvaka, među njima su i naši susjedi divider

„Radovao sam se svakom uspjehu ove ekipe i davao maksimum kroz golove i asistencije. Žalosno je da sam se doveo u situaciju da će se mojih devet mjeseci u Mariboru pamtiti po ovom penalu. Jedini krivac sam ja. Donio sam pogrešnu odluku i nikada si neću oprostiti taj nepromišljeni potez. Nikada“, zaključio je Dinamov ofenzivac na posudbi u Mariboru.

Tolić je eklatantan primjer koliko je nogomet varljiv i kako se praktički preko noći može okrenuti situacija za 180 stupnjeva. Ponekad je od panegirika do vala kritika potreban samo jedan potez. Naime, Tolić je nedvojbeno jedan od najboljih igrača Maribora i cijele slovenske lige ove sezone.

Dosad je postigao 11 golova i upisao 13 asistencija. To je učinak koji mu je osigurao zvjezdani status u Mariboru te pohvale medija i navijača. Možda ga je upravo taj status malo „prebacio“. Nakon opisanog poteza, koji je Maribor stajao pobjede protiv velikog rivala i osvajanja trofeja, pokude su neizbježne. Tolićeva isprika i posipanje pepelom trebalo bi mu pomoći da se spusti prašina i da mu navijači oproste. To je ipak samo nogomet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider