Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IZ ŠEST LIGA

Osam momčadi već je osiguralo grupnu fazu Lige prvaka, među njima su i naši susjedi

U šest europskih liga već su poznati neki sudionici Lige prvaka iduće sezone.

Trofej UEFA Lige prvaka (Foto: Profimedia)

Doslovno svakim danom sve će više europskih nogometnih liga biti riješeno, odnosno jasno je kako nam se bliži rasplet ove sezone.

No, već sad, kad je u većini liga ostalo još barem tri ili četiri kola, znamo neke sudionike elitnog europskog nogometnog natjecanja, Lige prvaka.

Za sada ih znamo osam. 

Počela se puniti Liga prvaka

Engleska ih inače daje četiri, a Manchester City i Arsenal osigurali su svoje mjesto, iako i dalje vode grčevitu borbu za titulu. Za sada se čini da će im se pridružiti Newcastle i Manchester United, no njihovi porazi u posljednjem kolu probudili su nadu u Liverpoolu i Brightonu.

Poznato je i kako će Njemačku svakako predstavljati Bayern München i Borussia Dortmund, dok se za preostala dva mjesta bore RB Leipzig, Union Berlin i Freiburg. Kako god završilo, Nijemci će imati jednog debitanta u Ligi prvaka.

U Italiji je siguran Napoli, dok se trenutno čini kako će im se pridružiti Lazio i Juventus, dok sa četvrto mjesto zasad najbolje kotiraju Inter i Milan. Roma i Atalanta su posljednji porazima posrnuli. 

Crvena Zvezda sigurna u grupi

Sigurna je i Barcelona, kojoj bi se uskoro trebali pridružiti Real i Atletico iz Madrida. Smiješi se elita i Real Sociedadu, koji je tamo zaigrao samo jednom, u sezoni 2013./14.

Preostala dva kluba su prvaci dvije najslabije lige koje danu sigurnog sudionika, Škotske i Srbije. To su Celtic i Crvena Zvezda.

Najjače četiri europske lige inače daju po četiri sigurna sudionika. Od prvaka, izravno mjesto osiguravaju još prvaci Francuske i Portugala, koje prati i viceprvaci te prvaci Nizozemske i Austrije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider