Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SLAVIT ĆE SE MJESECIMA

Euforija u Napulju se ne stišava, pogledajte što su snimile kamere Dnevnika Nove TV

Slavi se u Napulju već nekoliko dana, a očito će slavlje potrajati minimalno do kraja sezone.

Napoli je sinoć pobijedio Fiorentinu 1:0, u prvoj domaćoj utakmici nakon osvajanja naslova prošlog četvrtka. Slavilo se ispred stadiona Diego Maradona, ali i po ulicama.

Dan poslije u Napulju kiša koja je čak i dobrodošla Napoletanima da ih malo otrijezni nakon četiri dana fešte. Čak je i ovdje moguć jedan dan bez slavlja, ali ne i bez macchiata, i ne samo toga.

Ostvarenje sna

"Da, ovo je ostvarenje sna. Nakon 33 godine napokon smo osvojili treći Scudetto. Za mene je ovo prvi put, prelijep osjećaj. Lijepo!", rekla je navijačica Daniela.

A ovo su naslovnice današnjih novina. Lokalni, napuljski Il Mattino o navijačkoj euforiji kaže "Amore senza fine" ili u prijevodu "Beskrajna ljubav".

Il Mattino posebno slavi Victora Osimhena koji je zabio čak 23 prvenstvena gola ove sezone. Zanimljivo, Corriere dello Sport, sa sjedištem u Rimu, piše: Dajmo Kvaratskheliji broj 10. Jasna aluzija na Diega Maradonu.

"Za mene nakon Maradone najbolji igrač je Osimhen, pa Kvaratskhelia", potvrdila je navijačica ljubav prema Gruzijcu.

Kako zadržati Kvaradonu i Osimhena?

Corriere Dello sport je danas izašao i s posebnim izdanjem, od 11. svibnja 1987-e. Dan kad je Napoli prvi puta postao prvak Italije. "Ovo su prvaci", "Napoli, ti si u povijesti", to su naslovi. A ovdje piše da je oko 17:45 grad doslovce poludio, da su se čule sirene i luke, da su po gradu bili karuseli automobila, ali i da je bilo brojnih ozlijeđenih.“

Maradonina generacija uzela je još jedan Scudetto tri godine kasnije. Može li to i aktualna, glavno je pitanje. Sa sjevera Italije već stižu jasne poruke. 

"Napoli je u potpunosti zaslužio naslov, kako po brojkama, tako i po onome što su prikazali. Ali svaka sezona je drugačija, a takva će biti i cijela iduća, bez sumnje", rekao je trener velikog rivala, Juventusa.

Želi li zavladati Italijom, Napolijev osebujni predsjednik Aurelio De Laurentiis mora zadržati glavne zvijezde – Osimhena i Kvaratskheliju, što neće biti lako.

Nigerijac Osimhen u rujnu 2020. stigao je iz Lillea za 75 milijuna eura, a aktualna vrijednost sad mu je najmanje 100 milijuna. Gruzijac Kvaratskhelija doveden je pak iz tamošnje lige za 11 i pol milijuna eura – niti godinu poslije cijena mu je narasla gotovo osam puta.

Slavit će se još tjednima i mjesecima

Iduće sezone novi Scudetto? Tko zna, vidjet ćemo. Samo živeći. Svašta se još može dogoditi.

I zato će se ovaj Scudetto slaviti još danima, tjednima, mjesecima. Nova spektakularna fešta slijedi 21. svibnja – kada u Napulj stiže Inter, a tada će šampionska momčad busom prolaziti ulicama ovog kaotičnog i fanatičnog grada. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider