Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u skupini s hrvatskom

Škotska slavi svoje heroje nakon slavlja u Beogradu: "Pogodite tko se vratio? 23 godine patnje..."

Škotska je burno proslavila prekid crne serije nenastupanja na velikim natjecanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Škotska je prvi put nakon 1998. godine i Svjetskog prvenstva u Francuskoj izborila nastup na velikom natjecanju. Za to joj je bio potreban podvig i slavlje u Srbiji, a to je ostvareno na krajnje dramatičan način.

Škoti su izborili Europsko prvenstvo nakon što su i drugu utakmicu zaredom u play-offu Lige nacije, dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo iduće godine, slavili boljim izvođenjem udaraca s bijele točke.

Škoti su vodili od početka drugog poluvremena pa sve do 20 sekundi prije isteka 90. minute, no tada se Jović visoko vinuo i zabio nakon kornera za 1:1. Srbija je bila bolja u produžetku, no golova nije bilo.

Škoti su pogodili svih pet udaraca s bijele točke, baš kao i protiv Izraela, dok je za Srbiju promašio Aleksandar Mitrović u posljednjoj petoj seriji.

gol expired Srbi bruje o skandalu: "Orlovi su oštećeni u ključnom trenutku! Zašto sudac nije gledao VAR?" divider

Nakon što je vratar Marshall obranio udarac, otišao je prvo do suca provjeriti je li sve bilo regularno kod njegove obrane, nakon čega je počelo veliko slavlje i prekid dugog iščekivanja.

"Heroji!"

"Pogodite tko se vratio?"

"Šest izbornika je pokušalo, 10 velikih turnira je došlo i prošlo, 23 godine patnje..."

"Vratili smo se"

To su samo neki od naslova u škotskim medijima koji bruje o povratku svoje reprezentacije na veliko natjecanje nakon čak 23 godine čekanja. Posljednji nastup na velikom natjecanju Škotska je imala 1998. na Mundijalu, a posljednji nastup na Euru dogodio se dvije godine ranije.

Hrvatska na Euru EURO 2020: Rezultati svih utakmica Europskog prvenstva divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider