Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jesu li u pravu?

Srbi bruje o skandalu: "Orlovi su oštećeni u ključnom trenutku! Zašto sudac nije gledao VAR?"

Reprezentacija Srbije nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo nakon što je slabijim izvođenjem penala poražena od Škotske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su poraženi od Škotske na svom travnjaku u odlučujućoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo, i to po prvi put kao samo samostalna država, Srbi su pronašli krivca u sucu.

Mateu Lahoz postao je krivac nakon što nije ponovio zadnji penal na utakmici, koji je Aleksandru Mitroviću obranio Marshall. Susjedi se žale da je škotski vratar izašao ranije s gol-crte i u pravu su, ali djelomično.

Na ponovljenoj snimci vidi se da je Marshallova lijeva noga pomaknuta s crte u trenutku udarca Mitrovića te da je pritom desna i dalje debelo na crti. Linijski sudac nije se oglasio, ali ni glavni.

No pravilo kaže da samo jedna noga mora biti na gol-crti, odnosno mora ju dodirivati, što u ovom slučaju i jest.

gol expired Izbornik Srbije nakon neuspjeha reprezentacije: "Nisu nas iznenadili. Nisam ih mogao prepoznati" divider

Marshall je nakon obranjenog penala najprije krenuo prema sucu da ga pita je li sve čisto prije nego krene slaviti, a kada je dobio znak da jest, počelo je ludilo škotskih nogometaša.

Podsjetimo, susret je nakon 120 minuta završio rezultatom 1:1, a u raspucavanju penala Škotska je zabila svih pet, dok je Srbija promašila posljednji penal u seriji. 

Raspucavanje penala Srbije i Škotske pogledajte OVDJE

Hrvatska na Euru EURO 2020: Rezultati svih utakmica Europskog prvenstva divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider