Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva drama

Hrvatska dobila suparnika: Škotska šokirala Srbiju i boljim izvođenjem penala izborila odlazak na Euro!

Škotska se pridružila Hrvatskoj, Engleskoj i Češkoj u skupini D Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke Škotska je izborila odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine. Škotska se prikljčila skupini D u kojoj već jesu Hrvatska, Engleska i Češka. 

Škotska je tako izborila svoj prvi EURO nakon 1996. godine. Zanimljivo, Škoti su i u polufinalu slavili nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedivši Izrael s 5:3 poslije 0:0 nakon 120 minuta igre.

Škotska je bila bliže pobjedi i u regularnom dijelu susreta. Vodila je 1:0, a Srbija je uspjela izjednačiti tek u posljednjim trenucima susreta.

Hrvatska na Euru EURO 2020: Rezultati svih utakmica Europskog prvenstva divider

U prvom poluvremenu nismo vidjeli ništa od nogometa. Bila je to obostrano skromna predstava. Prvu veliku priliku na utakmici vidjeli smo u 51. minuti, Škoti su izigrali srpsku obranu i Robertson se našao u sjajnoj prilici, ali je pucao preko gola. Ipak, samo minutu kasnije gosti su poveli, a zabio je Ryan Christie udarcem sa 18 metara. Gosti su držali prednost sve do 90. minute, kada je Jović nakon ubačaja iz kornera zabio za 1:1 i produžetke.

U produžecima nije bilo previše uzbuđenja, pa je na koncu o vizi za EURO odlučivala "lutrija" jedanaesteraca. Odluka je pala u posljednjoj petoj seriji, McLean je zabio, dok je David Marshall obranio udarac Mitroviću.

gol expired Veliko slavlje u Sjevernoj Makedoniji: Pandev zabio za pobjedu, Ademi ide na Euro divider

Prije toga za Škotsku su zabili Griffiths, McGregor, McTominay i McBurnie, a za Srbiju Tadić, Jović, Gudelj i Katai.

Zanimljivo, nakon što je Škotska izborila EP, postalo je jasno kako će Vatreni igrati protiv dva domaćina, Engleske i Škotske.

Svjetski doprvaci otvaraju EP 13. lipnja protiv Engleske na legendarnom Wembleyju. U 2. kolu Hrvatska igra protiv Češke u Glasgowu na Hampden Parku 18. lipnja, dok će 22. lipnja ponovo u Glasgowu igrati protiv Škotske.

Dramu kaznenih udaraca Srbije i Škotske pogledajte OVDJE.  

Srbija - Škotska 1:1 (4:5 penali)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider