Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sramotu vidio cijeli svijet

Skandal u Italiji: Ancelotti tražio tri puta da se utakmica prekine, najavio radikalne poteze

Derbi 18. kola talijanske Serie A obilježili su crveni kartoni i sramotno ponašanje dijela domaćih navijača.

Carlo Ancelotti (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U posljednjoj utakmici kola koje se igralo na Boxing day, kako u Engleskoj zovu dan Sv. Stjepana, Talijani su gledali pomalo sramotan derbi između drugoplasiranog Napolija i trećeplasiranog Intera.

Milanski klub dočekao je goste s juga Italije šokantnim početnim udarcem. Mauro Icardi opalio je s centra ravno po golu i pogodio prečku!

Golova nije bilo do sudačke nadoknade kada je zabio Lautaro Martinez za pobjedu, ali svašta se događalo na derbiju i nije na čast talijanskom nogometu.

Po tko zna koji put meta suparničkih navijača bio je ponajbolji branič svijeta Kalidou Koulibaly. Nakon Lazijevih, Atalantinih i Juventusovih navijača, i Interovi su tifozi rasistički vrijeđali stopera Napolija. Hukanje je čuo cijeli svijet, ali sudac nije reagirao.

Na kraju je sam Koulibaly isključen zbog drugog žutog kartona kada je sarkastično aplaudirao sucu Paolu Mazzoleniju. Nakon toga je isključen i Lorenzo Insigne zbog koškanja s Baldeom pa je Napoli završio utakmicu s devetoricom igrača.

Italija podijeljena nakon nepriznatog gola u Rimu: Videotehnologija kaže – nije gol! Patrik Schick (Foto: AFP) Gol ili ne? Gol ili ne? Gol ili ne?

Koulibalyja su protivnički navijači uzeli na zub i vrijeđaju ga na rasnoj osnovi iako su momčadi njihovih klubova prepune tamnoputih igrača.

''Tri puta smo tražili prekid utakmice i tri puta su preko službenog razglasa objavili upozorenje'', rekao je Ancelotti nakon utakmice.

''Koulibaly je bio nervozan i atmosfera nije bila dobra. Nastavili su utakmicu iako smo tri puta tražili prekid'', rekao je ljutiti Ancelotti te je uputio pitanje čelnicima talijanskog nogometa:

''Govore nam da će se utakmice prekidati, ali kada? Nakon pet ili šest upozorenja? Možda moramo uzeti stvar u svoje ruke i sami prestati igrati. Vjerojatno će nam uzeti bodove ako napustimo teren, ali spremni smo i na to. Ovakve stvari nisu dobre za talijanski nogomet.''

Carlo Ancelotti i Kalidou Koulibaly (Foto: AFP) Carlo Ancelotti i Kalidou Koulibaly (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Koulibaly se pak ispričao suigračima zbog isključenja.

''Razočaran sam porazom, ali više što sam ostavio svoju braću. Ali ponosan sam na boju moje kože. Ponosan sam Francuz, Senegalac, Napolitanac, čovjek'', napisao je na Twitteru.

Juventus je u listopadu kažnjen zatvaranjem navijačke tribine, ista kazna vjerojatno čeka i Inter, ali pitanje je hoće li to išta promijeniti.

Ronaldo i Mandžukić spasili Juventus s igračem manje: Nevjerojatni niz i dalje traje Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Mario Mandžukić (Foto: AFP) +1 Duvan Zapata i Alejando Gomez (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider