Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
umalo ''blagdan'' u italiji

Ronaldo i Mandžukić spasili Juventus s igračem manje: Nevjerojatni niz i dalje traje

Juventus je uspio izvući bod na gostovanju kod Atalante.

Galerija Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Mario Mandžukić (Foto: AFP) +1 Duvan Zapata i Alejando Gomez (Foto: AFP)

Ni u blagdanskom 18. kolu Juventus nije pobijeđen, ali je Atalanta bila blizu. Juventus je izvukao 2:2 na teškom gostovanju kod hrabre momčadi iz Bergama i to s igračem manje.

Berat Djimsiti je zabio u svoju mrežu za rano vodstvo Juventusa već u 2. minuti utakmice. No onda je Kolumbijac Duvan Zapata preokrenuo susret s dva pogotka, prvim u 24. minuti te potom onim za vodstvo u 56. minuti.

Tri minute prije toga Bentancur je zaradio drugi žuti karton i navijači Atalante, ali i pola Italije, nadali su se prvom porazu Juventusa u sezoni, no Allegrijev stroj nekako se iščupao i iz ove situacije. Poraz Juvea bio bi i svojevrstan nogometni blagdan za one koji to nikako da dočekaju.

Cristiano Ronaldo nije počeo utakmicu već je ušao tek u 65. minuti. No ipak je donekle spasio Allegrija kritika. U 78. minuti je zabio na asistenciju našeg Marija Mandžukića koji je startao od prve minute.

Italija podijeljena nakon nepriznatog gola u Rimu: Videotehnologija kaže – nije gol! Patrik Schick (Foto: AFP) Gol ili ne? Gol ili ne? Gol ili ne?

Juve je na kraju mogao i slaviti. Umjesto da domaćin stisne goste s igračem više na terenu, to je napravila vodeća momčad prvenstva. Ronaldo je u zadnjim minutama vratio Mandži asistenciju, ali je mali dodir braniča Atalante prevario hrvatskog napadača koji je ostao na krivoj nozi.

Mario Pašalić krenuo je za Atalantu od prve minute, a izašao je u 67. minuti.

Juventus je ovogodišnji dio sezone završio s čak 16 pobjeda i samo dva neodlučena ishoda kolo prije polovice završenog prvenstva.

Milan u velikoj krizi

Talijansko izdanje Boxing daya otvorio je Milan novim kiksom. S 0:0 protiv Frosinonea Rossoneri su produžili niz bez ligaške pobjede na četiri kola. Osim što su ostali bez bodova, u te četiri utakmice nisu zabili nijedan gol.

Bivši kapetan Vatrenih Dario Srna igrao je svih 90 minuta za Cagliari u 1-0 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Genoe do koje je stigao preko Fariasa (45+3) u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Filip Bradarić je za Cagliari ušao u 87. minuti, dok je Marko Pajač ostao na klupi momčadi sa Sardinije koja je sada 13. sa 20 bodova, jednim više od 14. Genoe.

Ludilo u Engleskoj: Lovren zabio u rapsodiji Liverpoola, novi kiks Cityja, sjajni United i Spursi Dejan Lovren (Foto: AFP) Sergio Aguero (Foto: AFP) Paul Pogba (Foto: AFP) +1 Kane i Son (Foto: AFP)

Marko Pjaca odigrao je čitavu utakmicu u iznenađujućem 0-1 (0-1) domaćem porazu Fiorentine od Parme. I u toj je utakmici jedini pogodak pao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a tri boda gostima osigurao je Inglese (45+2). I deveta Fiorentina i 10. Parma sada imaju po 25 bodova.

Milan Badelj je 2-0 (1-0) pobjedu lazija na gostovanju kod Bologne odgledao s klupe za pričuve, a strijelci za rimski sastav bili su Luiz Felipe (30) i Lulić (90). Bio je to dvoboj dva brata trenera, domaću Bolognu vodio je Filippo Inzaghi, a gostujući Lazio Simone Inzaghi.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider