Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za pamćenje

Situacija kakvu nikad nismo imali: Ovog utorka u ždrijebu čak pet hrvatskih klubova

U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu i ovog utorka plesat će kuglice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u ponedjeljak održan ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka i ždrijeb drugog pretkola Europske lige, ovaj utorak također donosi ples kuglica u sjedištu UEFA-e u Nyonu i to sa pet hrvatskih predstavnika.

Dosad se u dva navrata dogodilo da je Hrvatska imala pet klubova u natjecanjima pod okriljem UEFA-e, bilo je to u sezonama 1999./2000. i 2000./2001., ali nikad nismo imali situaciju da je u istom danu čak pet naših predstavnika u bubnju kao što je to slučaj ovoga puta.

Dinamo može izvući Young Boyse, Zvezdu...

Dinamo će saznati na koga ga put vodi u play-offu Lige prvaka ukoliko prethodno u trećem pretkolu eliminira mađarski Ferencvaroš. Sa svojim koeficijentom 33.500 Modri će u ždrijebu play-offa imati status nositelja i samim time neće moći igrati protiv Red Bull Salzburga, Olympiacosa i Slavije Prag dok su im potencijalni suparnici pobjednici dvoboja Qarabag - Molde, Omonia - Crvena zvezda, Midtjylland - Young Boys i Maccabi Tel Aviv - Dinamo Brest. Dakle, jedan od pobjednika ova četiri para čekat će u play-offu Ferencvaroš ili Dinamo.

gol expired Dinamo se vraća na mjesto sreće: Prekrasno zdanje lani je svjedočilo modroj rapsodiji za pamćenje divider

U ždrijebu trećeg pretkola Europske lige naći će se četiri hrvatska kluba: Rijeka, koja se u natjecanje uključuje u ovoj fazi, zatim Lokomotiva koja je u treće pretkolo Europske lige dospjela nakon što je eliminirana u drugom pretkolu Lige prvaka, te Hajduk i Osijek koji tek trebaju proći drugo pretkolo.

Rijeka nositelj, kao i pobjednik para Osijek - Basel

Rijeka će biti nositelj, zahvaljujući svom koeficijentu od 11.000 oni su prvi iznad crte što znači da neće moći u trećem pretkolu naletjeti na Tottenham, Bešiktaš, Sporting Lisabon, Kopenhagen, PSV, Wolfsburg, Viktoria Plzen, Milan, Partizan, Glasgow Rangers i brojne druge.

gol expired Na Poljudu samouvjereni, ali oprezni: "Jedna utakmica može biti nezgodna, ali mi smo Hajduk" divider

Budući da se ždrijeb održava i prije odigravanja utakmica drugog pretkola, status nositelja u ovom ždrijebu imat će i Osijek. Preciznije rečeno, nositelj u ždrijebu trećeg pretkola bit će pobjednik dvoboja Osijek - Basel, jer švicarski klub ima sjajan europski koeficijent (58.500).

S druge strane, svi oni klubovi (kao i Reims, Rosenborg, LASK Linz, AEK Atena, Galatasaray, Malmo...) mogu dopasti Lokomotivu kao i pobjednika ogleda Renova - Hajduk.

Nedvojbeno je to težak put za naše predstavnike, ali lijepa je spoznaja da ih je u ždrijebu čak pet, tim više što će se to tko zna kad opet dogoditi...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider