Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mogu li tu ponoviti?

Dinamo se vraća na mjesto sreće: Prekrasno zdanje lani je svjedočilo modroj rapsodiji za pamćenje

Kakva je to fešta bila usred mađarske prijestolnice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo će u trećem pretkolu Lige prvaka igrati protiv Ferencvaroša, odlučio je ples kuglica u Nyonu.

S istim klubom Modri su igrali i prošle sezone u istoj fazi kvalifikacija. Nakon tvrdih 1:1 na ruševnom i trošnom Maksimiru, Modri su otputovali tražiti prolaz na lijepo, moderno zdanje u Budimpeštu.

Nije samo scenografija bila u velikom kontrastu – takva je bila i igra: Dinamo je s 4:0 pregazio mađarske prvak koji nisu imali ni trunke šanse.

Ferencvaroš - Dinamo Modri saznali protivnika: Dinamo putuje u goste starim znancima divider

Fantastična lopta Danija Olma i precizan udarac Arijana Ademija probili su mađarsku obranu u 16. minuti. Mislav Oršić u 47. je poput vihora proletio po lijevom krilu i asistirao za Brunu Petkovića koji je poentirao za 2:0.

Olmo i Ademi još su jednom kombinirali z 55. minuti, ovaj put u obrnutim ulogama - Olmo je pogodio za 3:0 nakon duplog pasa. Amer Gojak precizno je dovršio posao u 79., a pritom je Petković još promašio i penal u smiraju utakmice...

gol expired Hajduk i Osijek saznali protivnike u drugom pretkolu: Osječani nisu mogli proći gore divider

Bila je to velika fešta BBB-a i najava za ono što je slijedilo – sjajne predstave u grupnoj fazi Lige prvaka u kojoj je Dinamo bio nadomak prolaza.

Dinamo se ove sezone vraća na isto mjesto, ali situacija je kudikamo drugačija. Olmo sada zabija u nokaut fazi Lige prvaka kao igrač RB Leipziga, a na klupi više nema Nenada Bjelice, autora ponajvećih Dinamovih uspjeha modernog doba.

Mađari će zasigurno priželjkivati osvetu, vidjet ćemo mogu li ih Modri još jednom ohladiti usred Budimpešte. U drugom pretkolu putovali su u Rumunjsku i prošli Cluj nakon dramatične utakmice.

gol expired Nikica Jelavić se vratio u HNL: Potpisao je za Lokomotivu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider