Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pala je odluka

Kapetan Reala Sergio Ramos objavio vijest koju je čekala cijela Španjolska

Sergio Ramos je objavio da ostaje u Real Madridu…

Sergio Ramos (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kapetan Reala Sergio Ramos objavio je na izvanrednoj press-konferenciji u Madridu da ostaje u redovima Kraljevskog kluba.

Nakon brojnih medijskih spekulacija i glasina da napušta Real, Ramos je zakazao izvanrednu press-konferenciju za danas u 17.30 sati. Presica je kasnila desetak minuta, a onda je Ramos „urbi et orbi“ objavio:

„Ja sam madridista, ovo je moj klub, želim se umiroviti u Realu“, jasno i glasno poručio je kapetan Reala na presici u trening-centru Valdebebas.

"Želim završiti karijeru u Realu"

"Želim produljiti ugovor do kraja karijere. Ja i predsjednik Perez imamo odnos oca i sina. Volimo se i cijenimo, uvijek mi je pridavao veliku pažnju", kazao je Ramos.

"Ne želim otići, želim u Realu završiti karijeru. Nikada nisam ni želio otići. U Realu bi igrao besplatno. Tko se ne bi želio boriti rame uz rame s ocem, ali najbolje je da sjednemo i da ne uključujemo treću stranu. Prošlo je puno vremena otkada sam posljednji put razgovarao s Perezom o produljenju ugovora i plaći."

Messijeva noćna mora napušta Real: Ovo su četiri zamjene za najboljeg stopera dekade Lionel Messi i Sergio Ramos (Foto: AFP) Marcelo i Sergio Ramos (Foto: AFP) Sergio Ramos (Foto: AFP) +4 Lionel Messi i Sergio Ramos (Foto: AFP)

"Kada smo posljednji put razgovarali, ni na trenutak se nismo dotakli financijskog dijela priče. To je pitanje povjerenja i emocija. Za mene su najvažnije samo dvije strane: navijači i predsjednik. Neke stvari su kod mene izazvale dvojbe, nešto što mi se ne sviđa, što me je pogodilo. Najbolje je da to riješimo tako što ćemo sjesti i razgovarati."

"Nisam želio ići u Kinu, imam ugovor i zadovoljan sam primanjima"

"Nikada nisam želio otići u Kinu, a niti sam pitao da mi se daju slobodni papiri. Za dva tjedna se ženim i jedino što želim je da se zagrlim s predsjednikom. Želim igrati tu gdje me se voli i poštuje. Jučer smo sve dogovorili, želim sudjelovati u izgradnji novog Reala. Želim voditi klub prema novim pobjedama i trofejima", kazao je Ramos.

"Ako nam dođe pojačanje i traži veću plaću, to je dobar znak. To znači da smo doveli zvijezdu. Financijski dio priče me ne zanima, imam ugovor i zadovoljan sam s primanjima. Svatko zarađuje koliko je zaslužio. Usporedbe su bespredmetne."

"Dokle god mi duša i tijelo to dopuštaju, borit ću se za ovaj grb. Ne mislim ni o čemu drugom. Nikada ne bih mogao prijeći u klub koji je konkurent Realu. Igrat ću dok osjećam da sam najvišoj razini."

"Moji suigrači su mi kao moja druga noga. Kapetan sam i osjećam da me poštuju. Dobro me poznaju i znaju da želim ostati u Realu. Zahvaljujem im na podršci i odanosti."

"Poraz od Ajaxa podigao tenzije"

"Smeta mi to što su objavljivali mediji, da se premišljam i slično. U Realu imam sve, a financije su u drugom planu. Neke izjave su krivo shvaćene i interpretirane. Shvaćam da su mogući nesporazumi. Jučer sam se vidio s predsjednikom i pozvao sam ga da nazoči presici."

"Bilo je pogrešno pustiti da drugi pričaju o našem odnosu. Uvijek smo imali dobar odnos, pričamo svaki dan. Nastavit ću karijeru u Realu, želim da to bude jasno, želim još puno dati klubu."

Burno u svlačionici Reala: Modrić i Ramos rigali vatru, Perez ide po veliku zvijezdu Luka Modrić i Sergio Ramos (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Modrić i Kroos u dresu Reala (Foto: AFP) +6 Luka Modrić i Gareth Bale (Foto: AFP)

"Imali smo tešku sezonu. Poraz od Ajaxa tenzije je podigao do usijanja. Reagirao je i predsjednik. Bila je to kap koja je prelila čašu. Zato smo morali razgovarati s njim, to je kao kada upoznajte djevojku sa svojim ocem. Prvi dan joj se ne sviđa ta ideja, ali drugi dan joj se jako sviđa."

"Nakon loših rezultata ove sezone puno smo pričali, debatirali, tražili razloge i prave odgovore. Najbolji se zaključci donose kada ste hladni i smireni. Samo na taj način možete dobro sagledati cijelu situaciju i krenuti dalje. Odlučili smo da nastavimo zajedno."

"Hazard je top-igrač"

"Španjolci se kod nas uvijek vide na drukčiji način. Kao, Ramos uvijek ima neki plan, nikada nije zadovoljan i uvijek nešto želi. Imam vrlo mirnu savjest, dajem sve za klub. Igranje pred svojom obitelji i pred svojim navijačima, u svojem gradu i zemlji, to ništa ne može platiti."

"Indiferentan sam prema Liverpoolu i Tottenhamu. Što se tiče Hazarda, čini mi se da se radi o top-igraču, bio bi dobar ulov. Ne znam hoće li doći, nadam se da hoće."

Kakvo će to ljeto biti: Ovo bi trebalo biti 10 najskupljih transfera koji će dostići 100 milijuna eura Eriksen, Dybala, Griezmann i Coutinho (Foto: AFP) Cristian Eriksen Foto: AFP) Paulo Dybala (Foto: AFP) +4 Antoine Griezmann (Foto: AFP)

"Moj odnos s navijačima uvijek je bio sjajan. Mislim da nikada nisu sumnjali u mene. Bili su mi uvijek lojalni, a i ja njima. Mislim da su me samo jednom ozbiljnije izviždali. To mi je samo pomoglo da budem bolji. I Cristiano Ronaldo je znao biti na udaru. Navijači žele reakciju momčadi. Ne može se uvijek pobjeđivati, to navijači dobro znaju, ali moramo se boriti."

"Mislim da ćemo se dobro pojačati. Jako sam uzbuđen, nestrpljivo čekam okupljanje za novu sezonu. Još uvijek smo gladni uspjeha i puni motiva. Suština nogometa je u pobjedama i trofejima. Nadam se da će Real opet uskoro slaviti", zaključio je Ramos.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider