Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapetan diže sidro

Messijeva noćna mora napušta Real: Ovo su četiri zamjene za najboljeg stopera dekade

Nakon što je 14 godina proveo u Realu i osvojio četiri Lige prvaka i četiri španjolska prvenstva, Sergio Ramos bi ovog ljeta mogao napustiti Santiago Bernabeu...

Galerija Lionel Messi i Sergio Ramos (Foto: AFP) Marcelo i Sergio Ramos (Foto: AFP) Sergio Ramos (Foto: AFP) +4 Lionel Messi i Sergio Ramos (Foto: AFP)

Kako trenutačno stvari stoje, Sergio Ramos mogao bi napustiti Real Madrid već ovog ljeta.

Nakon Realova fijaska od sezone jasno je da nema šanse da mu Florentino Perez ponudi još jedno povećanje ugovora, a bude li jedan od najboljih, prema mnogima i najbolji stoper posljednje dekade pokušao ucijeniti Pereza, kao što je to napravio prilikom posljednjih pregovora oko produljenja ugovora, vrata će mu odmah biti otvorena.

Ramos napušta Real

Španjolski mediji pišu da Ramos planira otići, ali još uvijek ne zna kamo. Ako jedan od najvećih kapetana Reala u povijesti bude inzistirao na odlasku, Real mu neće praviti probleme. To je jedino sigurno u ovom trenutku.

Madrid na nogama, Perez u akciji: Real sprema "bombu nad bombama" Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Mbappe i Messi (Foto: AFP) +4 Kylian Mbappe (Foto: AFP)

To znači da će Kraljevi morati izaći na tržište i potražiti adekvatnu zamjenu, a to neće biti nimalo lako. Iako je na zalasku karijere, Ramos je još uvijek jedan od najboljih svjetskih stopera.

Obrambenih igrača njegove kvalitete nema baš previše na tržištu. Stoperi koji bi mogli uskočiti u Ramosove kopačke ili su iznimno skupi ili ih klubovi u kojima igraju uopće ne žele prodati.

Četiri Realove mete

Zasad se četiri imena u prvom planu: Kalidou Koulibaly (Napoli), Matthijs de Ligt (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool) i José Giménez (Atletico).

Koulibaly je na radaru Reala od prošlog ljeta kada se spekuliralo da bi Raphael Varane mogao napustiti Bernabeu. Varane je na kraju odlučio ostati, a odlaznu štafetu je preuzeo Ramos.

Stoga je logično da u Realu opet razmišljaju o 27-godišnjem stoperu Napolija. Senegalac se kvalitetno razvio u Napulju i mogao bi odgovoriti potrebama Reala. Problem je što Aurelio De Laurentiis traži čak 120 milijuna eura. Naravno da cijena na kraju ne bi bila baš tolika, ali ne bi bila ni previše manja. Transfermarkt je procijenio Koulibalya na 70 milijuna.

De Ligt još nije Barcin

Real se dobro upoznao s De Ligtom ove sezone u Ligi prvaka. 19-godišnji Nizozemac Madriđanima je u međusobnom obračunu pokazao da se radi o velikom talentu. Čini se da je De Ligt blizu Barcelone, no u Madridu vjeruju da ima još dovoljno prostora da se uguraju u tu priču. Veliki problem je i igračev menadžer Mino Raiola kojeg na Bernabeuu ne podnose i ne žele s njim pregovarati.

Realov gazda ima novi plan, kvari najveći posao Barce velikom razmjenom s PSG-om Nasser Al-Khelaifi i Florentino Perez (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) +1 Antoine Griezmann (Foto: AFP)

Na Transfermarktu je procijenjen na 70 milijuna eura, no prilično je izvjesno da bi Real morao dosta dublje zagrabiti u džep ako ga želi privući u svoje redove.

Van Dijk je jedan od stožernih igrača Kloppova Liverpoola i stoga je logično pretpostaviti da ga ambiciozni engleski klub ne želi prodati. Ako bi ga Liverpool i odlučio prodati, jamačno bi tražio debelo više od stotinu milijuna eura. Van Dijk je samo želja Reala, nikako i realnost.

U Atleticovom dvorištu

Gimenez je već bio na radaru Reala i opet se vraća u njegovo vidno polje. Međutim, okolnosti su se u međuvremenu jako promijenile. Godin i Lucas napustili su Atletico tako da je jasno kako bi Diego Simeone jako teško dopustio prodaju 24-godišnjeg Urugvajca. Atletico odbija bilo kakav razgovor s Realom, a ni cijena više nije ista kao prije godinu-dvije.

Real bi za njega morao iskrcati više od stotinu milijuna eura. Toliko, naime, glasi odštetna klauzula na kojoj bi Atletico inzistirao do posljednjeg daha. Zna se kakvi su odnosi između Reala i Atletica. Navijači Rojiblancosa teško bi progutali prodaju ponajboljeg igrača velikom rivalu bez obzira na cijenu.

Drugi red

Četvorica spomenutih igrača su najveće Realove želje. U drugom redu stoje Mario Hermoso (Espanyol), Milan Škriniar (Inter) i También Rüdiger (Chelsea). Oni bi bili utješne nagrade.

Burno u svlačionici Reala: Modrić i Ramos rigali vatru, Perez ide po veliku zvijezdu Luka Modrić i Sergio Ramos (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Modrić i Kroos u dresu Reala (Foto: AFP) +6 Luka Modrić i Gareth Bale (Foto: AFP)

Teško je reći bi li itko od nabrojanih igrača mogao doseći Ramosovu igračku kvalitetu kada je bio u top-formi i dati Realu koliko je Ramos dao u ovih 14 godina. Real je s Ramosom u momčadi osvojio četiri španjolska prvenstva i četiri Lige prvaka.

Osim što je bio noćna mora najboljim svjetskim napadačima, pa čak i Lionelu Messiju kojeg je dosta puta izbacio iz takta sjajnom igrom u obrani, a još više sitnim i krupnijim provokacijama, ponekad i grubim i prljavim startovima, posebice u duetu s Pepeom, Ramos je nerijetko golovima odlučivao velike utakmice. U 606 utakmica za Real postigao je čak 84 gola. Samo u okršajima Reala s Barcelonom postigao je četiri gola i upisao dvije asistencije.

Zabio više golova od nekih napadača

Igrajući na mjestu stopera zabio je više golova od mnogih ofenzivnih veznjaka, pa čak i napadača. Barem dvije pobjede Reala u finalima Lige prvaka idu na brk njegova velika kapetana teškog karaktera. Znao se nerijetko služiti i nedozvoljenim sredstvima kako bi zaustavio protivničke igrače, no nitko mu ne može poreći da je bio majstor kakav se rijetko rađa.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider