Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tek mu je 17!

Neymarov nasljednik i spasitelj slavnog kluba: Ekspresnim hat-trickom oduševio nogometni svijet

"Unikatni dječak" postao je glavna priča u Brazilu nakon fantastične utakmice.

Rodrygo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za slavni brazilski klub Santos ovo i nisu najbolja vremena. Momčad se nalazi na 15. mjestu (od 20) brazilske Serije A; loše igre izazvale su prosvjede navijača, a otkaz treneru Jairu Venturi visi u zraku.

Kao svijetla točka u takvoj situaciji pojavio se mladi, tek 17-godišnji napadač Rodrygo. On je u posljednjoj utakmici protiv Vitorije, u kojoj je Santos slavio s 5:2, postigao hat-trick u samo osam i pol minuta, a stigao je i asistirati za peti pogodak.

Rodrygov show počeo je u 22. minuti, kada je pokazao ''nos za gol'' pospremivši jednu odbijenu loptu. Već u 25. minuti sjajnim je driblingom izbacio svoje čuvare i mirno pogodio pored protivničkog vratara.

Na pravom je mjestu bio i u 31. minuti, kada je prihvatio loptu u prostor, zaobišao vratara i pogodio za ekspresni hat-trick.

No tu nije bio kraj njegovoj predstavi. U 74. minuti sjajnom je asistencijom pronašao Gabriela Barbosu, inače skupo plaćenog igrača Intera koji je na posudbi u Brazilu. U Italiji se nije proslavio, ali je pokazao zašto ga u domovini zovu Gabigol mirnom realizacijom za 5:1.

Nakon utakmice Rodrygo je glavna priča u Brazilu. Brazilski Globo naziva ga ''unikatom'' te ''dječakom koji je daleko od obećavajućeg igrača'' – po njima, Rodrygo je već sada ozbiljan igrač.

Ne čudi stoga što ga nazivaju novim Neymarom, a čini se da je samo pitanje vremena kada će se pojaviti u transfernim planovima najmoćnijih europskih klubova. Zajedno s godinu dana starijim Viniciusom Juniorom, čije je usluge već osigurao Real Madrid, prometnuo se u najveću nadolazeću zvijezdu brazilskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider