Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači će ga još čekati

Realov brazilski wunderkind otvoreno rekao: "Ne želim biti novi Neymar"

Buduća zvijezda Real Madrida Vinicius Junior ne želi biti "novi Neymar" kako mu mnogi tepaju.

Vinicius Junior (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Realova investicija u budućnost vrijedna 45 milijuna eura, Vinicius Junior, uvršten je na listu 50 najboljih nogometaša svijeta do 19 godina, iako mu je još svega 17. On će kada 12. lipnja napuni 18 godina postati i službeno igrač Reala, ali će nakon toga još jednu sezonu na posudbu u brazilski Flamengo.

U razgovoru s medijima nakon što je uvršten na popis najboljih igrača svijeta do 19 godina mladi je Brazilac rekao da ne želi biti kao njegov sunarodnjak Neymar, igrač s kojim ga jako puno uspoređuju.

"Ne obraćam pažnju na usporedbe, ali oduvijek sam gledao i i učio od Neymara. Danas smo i u kontaktu, te uvijek nastojim naučiti nešto novo od njega i napredovati. Ne želim biti novi Neymar, želim izgraditi svoju karijeru i širiti sreću i zadovoljstvo diljem Brazila", rekao je Vinicius Junior.

Real ima visoka očekivanja od igrača kojeg je "zakapario" još kada mu je bilo svega 16 godina. Vinicus je u 2018. godini nastupio u samo jednoj utakmici, te je u samo 23 minute igre preokrenuo rezultat i donio slavlje svojoj momčadi. Podsjetimo, Flamengo je slavio na gostovanju kod Emeleca s 2:1, a Vinicius je postigao oba gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider