Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tek mu je 17!

Real ga nestrpljivo čeka: Brazilski wunderkind preokrenuo utakmicu s dvije majstorije

Real zadovoljno trlja ruke: njihova 45 milijuna eura vrijedna investicija razvija se u dobrom smjeru.

Vinicius Junior (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sljedeća velika stvar brazilskog nogometa zove se Vinicius Junior. Ovaj je talentirani napadač Flamenga još kao tinejdžer privukao pozornost najvećih i najbogatijih svjetskih klubova; u utrci je pobijedio Real Madrid koji ga je ''zakapario'' dok je imao tek 16 godina, a taj ga je luksuz stajao 45 milijuna eura.

Nogometna povijest sadrži mnogo priča o wunderkindovima, novim ''Peleima i Maradonama'' koji nisu uspjeli ostvariti svoj potencijal i napraviti karijere kakve su im predviđali. No sudeći prema igrama tek 17-godišnjeg Viniciusa Juniora u Copi Libertadores, južnoameričkom pandanu Lige prvaka, Real s ovim mladim Brazilcem nije pogriješio.

Čak štoviše, dolazak Vinicusa mogao bi se pokazati kao sjajan posao Reala. Igrač koji će u lipnju napuniti tek 18 godina priredio je pravi show na gostovanju kod urugvajskog Emeleca. Bio je to njegov prvi nastup u Copa Libertadoresu, a bolji debi nije mogao ni zamisliti.

Vinicius je ušao u igru u 67. minuti pri rezultatu 1:0 za Emelec; do kraja je zabio dva sjajna gola kojima je preokrenuo utakmicu i donio pobjedu svojoj momčadi. Prvi je zabio u 78. minuti kada je solo-akcijom izbacio trojicu protivnika i poslao loptu i mrežu.

Drugi, pobjednički je zabio osam minuta kasnije: preciznim udarcem pogodio je dalji kut nemoćnog vratara nakon kombinacije s Diegom, veznjakom kojeg dobro pamtimo iz Europe, prije svega iz nekad moćnog Werdera.

Vinicusu je to bio šesti gol ove sezone u 11 utakmica, od kojih je šest počeo na klupi. Mladi Brazilac još ima vrlo ograničenu minutažu što je i očekivano s obzirom na njegove godine, ali prilike koje dobije uglavnom i dobro iskoristi.

Sjajnim potezima je pokazao zašto su ga prozvali novim Neymarom, a Real zadovoljno trlja ruke. Već sada se svaki njegov potez budno prati u Madridu, ali navijači će ipak morati još malo pričekati prije nego vide novu brazilsku zvijezdu u bijelom dresu. Ugovor s Realom aktivirat će se kada napuni 18 godina – 12. lipnja ove godine – nakon čega će ostati na posudbi u Flamengu još godinu dana, što znači da za Kraljevski klub trebao debitirati početkom sezone 2019./2020.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider