Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi "slučaj Neymar"

Real zakapario novu brazilsku senzaciju i napada Barcinu veliku želju

Real Madrid nastavlja s politikom kupovine mladih talentiranih Brazilaca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid dovodi novog brazilskog talenta, raspisali su se španjolski mediji. Riječ je o Alanu Souzi, brazilskom U-17 reprezentativcu koji je pod ugovorom s Palmeirasom.

Rat zvijezda u Realu: Evo tko ne voli Ronalda i radije bi uzeo Messija!

Madriđani su navodno postigli verbalni dogovor s igračevim zastupnikom Juanom Figgerom koji je posjetio Santiago Bernabeu u ožujku ove godine i započeo pregovore s Realom, koji radi paralelno radi na više adresa.

Souza ima ugovor s Palmeirasom do 2019., a otkupna klauzula iznosi mu 50 milijuna eura. Madriđani se ipak nadaju da će proći dosta jeftinije.

Souza bi trebao doći u Madrid sljedećeg ljeta kada napuni 18 godina. Za početak će se priključiti Castilli, drugoj momčadi Reala. Radi se o tek 163 centimetra visokom playmakeru, klasičnoj desetki izuzetnih tehničkih osobina.

Novi slučaj "Neymar"

Souza je zabljesnuo na U-17 Svjetskom prvenstvu u Indiji, a pažnju španjolske javnosti privukao je sjajnom partijom na otvaranju turnira protiv La Rojite. Brazil će u četvrtfinalu igrati protiv Njemačke, utakmica je na rasporedu u nedjelju.

Angažmanom Souze Real nastavlja politiku dovođenja mladih brazilskih asova. Ranije je već osigurao dolazak napadača Viniciusa Juniora, kojeg Flamengo nije pustio na U-17 Mundijal.

Na meti Reala navodno je i brazilski centarfor Lincoln, još jedan talent Flamenga i senzacija Mundijala, koji je u dosadašnjoj fazi natjecanja postigao tri gola. Mnogi ga smatraju najvećim mladim talentom Brazila.

Lincolna budno prati i Barcelona. Nedavno se pojavila informacija kako Katalonci pregovaraju s Flamengom, koji je za 16-godišnjeg napadača tražio 30 milijuna eura. Nakon turnira u Indiji cijena bi mu lako mogla još malo porasti. Kako su i Real i Barca navodno žestoko zagrizli, možda će se ponoviti „slučaj Neymar“. Pitanje je s kojim ishodom, odnosno tko će na kraju slaviti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider