Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U rukama Ramosa

Nova pogreška Katalonaca: Real otima Barceloni velikog talenta!

Predsjednik Reala Florentino Perez sprema se preoteti Barceloni talentiranog nogometaša koji mnoge podsjeća na Marca Asensija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na pomolu je novi okršaj Barcelone i Reala oko talenta kojem mnogi predviđaju veliku karijeru. Radi se o Joseu Arnaizu, koji je ljetos prešao iz Valldolida u Barcelonu za 3,4 milijuna eura plus bonusi, a sada je na meti Real Madrida, pišu španjolski mediji.

22-godišnji talentirani krilni nogometaš mnoge podsjeća na Marca Asensija, najveću mladu zvijezdu španjolskog nogometa oko koje su „zaratili“ Barcelona i Real.

Iako je bio na oku Barcelone, takoreći u njezinu dvorištu, naime odgojen je u akademiji Mallorce, Asensio je na kraju završio u Realu. Ove godine vrlo se brzo nametnuo Zinedineu Zidaneu, odličnim igrama dostigao je zvjezdani status u Španjolskoj i velika je nada Reala.

Barcelona je olako propustila kroz Asensijeve prste, pa je pokušala nadoknaditi štetu pronalaskom igrača sličnih osobina tako što je ušla u tradicionalno dvorište Reala. Barca je svog Asensia našla u Valladolidu, a riječ je o Joseu Arnaizu, koji trenutačno nastupa u Barceloni B i oduševljava svojim igrama.

U međuvremenu je na Arnaiza oko bacio i Real. Florentino Perez navodno je već povukao neke poteze u tom smjeru. Naime, Arnaiz je član agencije koju vodi Rene Ramos, brat Realova kapetana Sergija.

Kad se zna za taj podatak, nije teško zaključiti koje su Perezove namjere i kakvu igru namjerava odigrati. Arnaiz je potpisao ugovor s Barcelonom na 3 plus 2 godine, a u prve tri godine odštetna klauzula mu je dvadeset milijuna eura, u posljednje dvije popet će se na 40 milijuna.

Uz odštetu te dodatne bonuse koji su se već počeli ispunjavati, budući da je Arnaiz već zabio četiri gola za Barcelonu B, Valladolid ima pravo i na 15 posto od transfera.

Tih 20 milijuna eura za Real i nije bogzna kakva prepreka. Štoviše, ako Madriđani odluče dovesti Arnaiza, tu svotu će isplatiti Barceloni sa zadovoljstvom. Barcelona će pokušati odgovoriti Realu tako što će Arnaiza što hitnije priključiti prvoj momčadi, no pitanje je hoće li to biti dovoljno.

Ako je ispravna procjena da je Arnaiz po potencijalu sličan Asensiju, odštetna klauzula od dvadeset milijuna eura premala je prepreka za konkurentske klubove. Čini se da je Barcelona još jednom pogriješila u procjeni visine klauzule. Real to radi puno bolje i zato se teško može dogoditi da mu netko otme igrača bez njegova pristanka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider