Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovako se to radi

Kraljevska lekcija Barceloni: Evo zašto se Realu ne može dogoditi "slučaj Neymar"

Velika nada Reala Marco Asensio produljio je ugovor s madridskim klubom na šest godina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marco Asensio produljio je ugovor s Real Madridom do 2023. Madridski klub potvrdio je vijest službenim priopćenjem. Potpisivanje ugovora zakazano je za petak u 14 sati na Santiago Bernabeuu.

Real sprema senzaciju: Mateo Kovačić i "šleper" eura za veliku zvijezdu

Asensio se nakon dvije sezone provede na posudbama u Mallorci i Espanyoli vratio u Real i u kratko vrijeme pokazao da će najvjerojatnije biti nova velika zvijezda Reala i španjolskog nogometa. Za mnoge je najbolji mladi španjolski pa čak i europski nogometaš u ovom trenutku. Ove sezone drugi je strijelac kluba s četiri gola na svojem kontu. Samo je Cristiano Ronaldo postigao gol više.

Spekulira se da će otkupna klauzula za 21-godišnjeg ofenzivnog veznjaka ili ako hoćete, krilnog napadača, iznositi golemih 700 milijuna eura, čime je Real nastavio politiku ekstremne financijske zaštite svojih najvećih zvijezda pred najezdom „šeika“ i američkih milijardera iz Pariza i Manchestera.

Prije Asensija ugovore s Realom ovog ljeta produljili su Marcelo (2022.), Isco (2022.), Benzema, Carvajal (2021.), Marcos Llorente (2021.) i naposljetku Varane (2022.). Prošle godine to su učinili Lucas Vázquez (2021)., Bale (2022.), Kroos (2022.), Modrić (2020.) i Ronaldo (2021.).

Za razliku od Barcelone, Realove zvijezde potpisuju ugovor s ogromnim odštetnim klauzulama koje, barem za sada, ne usuđuju napasti čak ni prebogati „šeici“. Zato se Realu teško može dogoditi „slučaj Neymar“, kojeg je Barca zaštitila sa „samo“ 222 milijuna eura, što je sitnica u odnosu na klauzule koje imaju najveće zvijezde Reala.

Primjerice, spekulira se da su Luka Modrić i Gareth Bale zaštićen s 500 milijuna eura, a Cristiano Ronaldo s čak milijardu eura. Jednaku klauzulu ima i Karim Benzema. Isco je zaštićen sa 700 milijuna eura.

Za usporedbu, najveću odštetnu klauzulu u Barceloni ima Lionel Messi, a ona iznosi za šeike sasvim dohvatnih 300 milijuna eura. Većina ostalih zvijezda Barcelone kreće se oko 200 milijuna eura. Još jedan pokazatelj boljeg rada posljednjih godina uprave Reala u odnosu na kolege iz Barcelone.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider