Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Löw mijenja Zidanea?

Real sprema senzaciju: Mateo Kovačić i "šleper" eura za veliku zvijezdu

Real namjerava na kraju sezone osvježiti momčad i dovesti nove zvijezde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski i engleski mediji zakotrljali su dvije priče s okusom senzacije. Don Balon otkriva da predsjednik Real Madrida Florentino Perez razmatra opciju promjene trenera na kraju sezone.

Zinedineu Zidaneu ugovor istječe na ljeto 2018., novi još nije službeno objavljen, iako je izjavio da je sve dogovoreno, a Perez navodno već razmišlja da ga zamijeni s Joachimom Löwom, izbornikom njemačke reprezentacije koji će se najvjerojatnije oprostiti od klupe „elfa“ poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Zidane bi trebao produžiti ugovor s Realom za još tri godine, ali...
„Dogovorili smo se, ali to ne mora ništa značiti. Idem dan po dan, nema smisla razmišljati previše dugoročno, to je komplicirano“, izjavio je prije nekoliko dana Zidane, koji je očito svjestan da produljenje ugovora ne znači i siguran ostanak na klupi Reala. Novi ugovor znači sigurnu otpremninu, a sve ostalo ostaje pod upitnikom.

Prema informacijama Don Balona Zidane bi nakon Svjetskog prvenstva trebao zamijeniti Didiera Deschampsa na klupi francuske reprezentacije. Na taj će se način otvoriti pozicija za njemačkog stručnjaka u Realu.

Löw mijenja Zidanea

Löw je prije nekoliko dana dao naslutiti tko bi ga mogao zamijeniti. Njegov prijedlog je Julian Nagelsmann, mladi trener Hoffenheima koji se istaknuo u posljednje dvije sezone.

„Puno razmišljam o njemu. Pod njegovim vodstvom Hoffenheim se u potpunosti promijenio. On je vrlo sposoban i stručan, empatičan je i ima dobar odnos s igračima“, kazao je Löw.

Teško je reći što će se dogoditi, ali priča drži vodu, kockice se dobro slažu. Nije rijetkost u nogometu da jedna promjena izazove lančanu reakciju. Zidane zacijelo ima veliki kredit kod Pereza i Realovih navijača. Francuz je prošle sezone osvojio dvostruku krunu, prvi je u povijesti obranio titulu Lige prvaka, ali Real je Real, uvijek gladan trofeja, jedna lošija sezona i sve se može promijeniti.

Iako su Madriđani označeni kao veliki favoriti Primere, početak sezone sugerira da bi Real mogao imati problema. Barcelona mu nakon šest kola Primere već bježi sedam bodova, ali daleko je kraj i još se stigne sve okrenuti, i to dvaput.

Na Santiago Bernabeuu intenzivno razmišljaju o novim pojačanjima. Perez slaže novu kadrovsku križaljku, postoji puno signala da sljedećeg ljeta namjerava rekonstruirati i osvježiti momčad. Neki razgovori su već otpočeli.

Kovačič i "šleper" eura za Allija

Engleski mediji spekuliraju kako Real pregovara s Tottenhamom oko transfera Delea Allija, za mnoge u ovom trenutku najboljeg engleskog nogometaša. Navodno bi u veliki posao mogao biti uključen i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Naravno, „trampa“ bi bila podebljana s "šleperima" eura u smjeru Londona.

Daniel Levy poznat je kao tvrd pregovarača i spretan trgovac koji je u stanju izvući maksimum maksimuma. Ukupna vrijednost transfera mogla bi debelo probiti stotinu milijuna eura.

Real navodno koketira i s Borussiom Dortmund oko Christiana Pulisica, talentiranog američkog reprezentativca hrvatskog podrijetla. Od prije su na Realovu radaru Robert Lewandowski i Timo Werner, napadači Bayerna i Leipziga. Real bi želio jednog od njih dvojice dovesti u zimskom prijelaznom roku, ali taj će plan teško provesti u djelo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider