Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Epska greška Barce i Athletica

Zvijezda u usponu: Dobio ime po legendi, a san mu je ostvario - Rafa Nadal

Tek mu je 21 godina, a na terenu već izgleda kao nogometna superzvijezda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Možda i najveća senzacija početka europske klupske sezone zove se Marco Asensio. 21-godišnji igrač Real Madrida prošle je sezone izašao na veliku scenu uglavnom kao dio opjevanih rotacija Zinedinea Zidanea, a ove izgleda spremno i za dodatni iskorak.

Obilježio je španjolski Superkup sjajnim golovima u obje utakmice, a u istom je ritmu nastavio i u prvenstvu zabivši dva gola Valenciji. Sva četiri gola bila su spektakularna, a u tri od četiri slučaja vratari su ostali ukopani na mjestu, nemoćno gledajući kako lopta ulazi u mrežu.

Marco Asensio Willemsen rođen je u gradu Palma na Balearskim otocima kao dijete oca Španjolca i majke Nizozemke. Otac je majci Mariji Gertruidi Margarethi, koja je preminula od raka 2011., te 1996. prepustio izbor imena, a ona je odabrala Marco po svom omiljenom nogometašu Marcu Van Bastenu.

Ime se pokazalo proročkim – osim što je na dobrom putu da postane nova nogometna superzvijezda, Asensio, kao i legendarni ''Labud iz Utrechta'', posjeduje rijetko viđenu eleganciju na nogometnom terenu.

Mogao postati igrač Athletic Bilbaa i Barcelona

Tu je osobinu, prema riječima njegovih suigrača, naslijedio od oca koji je igrao za nekoliko niželigaških baskijskih klubova. Otac Gilberto nadao se da će njegov sin zaigrati za Athletic Bilbao, a ta se mogućnost i pojavila nakon što je Asensio postao profesionalac u Mallorci.

No, baskijski klub odbio je Asensija jer se ''nije uklapao u njihovu viziju'', a kao logična opcija pojavila se Barcelona zbog geografske blizine. Asensio je pak želio u Real Madrid za koji je, po kasnijem priznanju, odmalena navijao, a san mu je ispunio – Rafael Nadal.

Slavni tenisač također dolazi s Balearskog otočja, veliki je navijač Reala, a ujak mu je tada bio sportski direktor Mallorce. Nadal je pomogao Florentinu Perezu u pregovorima oko transfera koji je iznosio svega četiri milijuna eura. Barcelona je pokušala sniziti cijenu ponudivši 2,5 milijuna, a ta pogreška će ih dugo proganjati.

Asensio je danas igrač koji predstavlja budućnost Real Madrida, a navijači i mediji su suglasni: on mora igrati u prvih 11, a netko iz trojca BBC mora na klupu. Cristiano Ronaldo trenutno odrađuje suspenziju i na neki je način kupio Zidaneu vremena za tešku odluku – koja će od skupo plaćenih zvijezda završiti na klupi i vjerojatno na izlaznim vratima kluba. S obzirom na ''očinski'' odnos Zidanea prema Karimu Benzemi i nedodirljivost Cristiana Ronalda, sudbinu Jamesa Rodrigueza mogao bi doživjeti Gareth Bale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider