Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnogi žale za Moratom

Zidaneov ljubimac razbjesnio navijače Reala: Stiže veliko pojačanje!

Karim Benzema ponovno je na udaru kritike, a Real u finišu prijelaznog roka lovi pojačanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nogometu se situacija opako brzo mijenja i okreće. Real je na veliko zadovoljstvo svojih navijača demolirao Barcelonu u španjolskom Superkupu i dodatno potakao kritičke note o velikoj krizi i problemima na Camp Nouu. No nakon prva dva kola Primere Madriđani zaostaju dva boda za Kataloncima.

U jeku hvalospjeva na račun Zidaneovoj momčadi Real je „kiksao“ protiv Valencije. Dovoljno za prekid romanse s madridskim medijima. Iako je Marco Asensio s dva pogotka bio prve ime utakmice, najviše se priča o Karimu Benzemi. Francuz se po tko zna koji put u posljednjih nekoliko godina propisno ispromašivao i razljutio navijače Reala na stadionu, ali i na svim meridijanima i paralelama.

Zidane traži rezervnog napadača

„Publika može raditi što ju je volja, ali meni je najvažnije da Karim ulazi u šanse. Ako promaši, nema veze, nogomet je takav, katkad lopta neće u mrežu“, kazao je Zidane nakon utakmice.

Francuz je dao naslutiti da u finišu prijelaznog roka neće tražiti svjetsko pojačanje u vršku napada, možda tek nekog iz kategorije napadača koji ne kotiraju kao superzvijezde, otprilike kao što je to bio Javier „Chicharito“ Hernandez.

Mnogi su mišljenja da će Realu ove sezone puno nedostajati Alvaro Morata, klasični centarfor na kojeg se može računati da će zabiti pogodak iz dvije-tri šanse. Prošle sezone kad god mu je Zidane pružio priliku, Morata ju je gotovo svaki put iskoristio. Često je ulazio s klupe i okretao utakmice. Iako je imao značajno manju minutažu od Benzeme, Morata je imao bolji učinak.

Benzema na udaru navijača, žal za Moratom

To je i razlog zbog kojeg su mnogi navijači Reala smatrali kako je Morata bolje rješenje u vršku napada od Benzeme, koji očito ima problema s realizacijom jer već sezonama promašuje šanse u nizovima. Međutim, Zidane nije bio istog mišljenja, usprkos Moratinim golovima forsirao je Benzemu, tako da je Morata odlučio napustiti Santiago Bernabeu, svjestan da nikada neće biti starter dok je Zidane trener Reala.

Budući da je Real osvojio prvenstvo i Ligu prvaka, Zidane ima čvrste argumente u rukama, no to ne znači da Real ne bi slavio s Moratom u prvom sastavu. Dapače, mnogi su uvjereni da bi bio još uvjerljiviji.

Kako god, Benzema i dalje ima čvrstu podršku Zidanea, a čini se i Florentina Pereza. Njihova podrška Benzemi je takva da ga neki navijači Reala u šali nazivaju „vanbračnim Perezovim sinom“ ili „Zidaneovim polubratom“. Aluzija je sa sasvim jasna.

Stiže veliko pojačanje

Zidane traži rezervnog napadača, ali jasno je da neće ništa posebno mijenjati u vršku napadu. BBC trio je nedodirljiv. Francuz je navodno zatražio od Pereza da mu do kraja prijelaznog roka nabavi kvalitetno pojačanje u obrani, odnosno na mjestu središnjeg braniča. Sergio Ramos često mora na hlađenje zbog crvenih kartona, a i godine rade svoje. Raphael Varane češće je u bolnici nego na travnjaku. Jesus Vallejo još je „zelen“, a Nacho nije taj kalibar.

Na meti Reala navodno su Aymeric Laporte, Inigo Martínez i Marquinhos. Athletic traži za Laporteu 50 milijuna eura, a Real Sociedad za Martineza između 30 i 35 milijuna, dok se čini da PSG neće tako lako pustiti Marquinhosa, čak i ako Real ponudi više od 50 milijuna.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider