Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Protiv "crne mačke"

Real zaustavljen u Madridu: Dva sjajna gola Asensija nisu bila dovoljna

Valencia je opet pokazala da je tradicionalno neugodan suparnik za Real Madrid.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju drugog kola Primere Valencia je na Santiago Bernabeu zaustavila Real Madrid odigravši 2:2. Valencia je prošle sezone bila jedna od rijetkih momčadi koja je pobijedila Real, a neugodnim protivnikom pokazali su se i u ovoj utakmici.

Real je poveo u 10. minuti lijepim golom Marca Asensija s ruba kaznenog prostora. No, samo osam minuta kasnije gosti su izjednačili, a strijelac je bio Carlos Soler nakon ubačaja iz kornera.

U nastavku susreta europski i španjolski prvak je lomio goste, no Šišmiši su se odlično branili. Neto je bio raspoložen i istaknuo se s nekoliko sjajnih obrana.

Potpuni preokret dogodio se u 77. minuti kada je Valencija povela golom Geofreya Kondogbije. No, radost gostiju nije dugo trajala. Asensio je u 83. minuti poravnao iz slobodnog udarca sa 20-tak metara.

U prostalim minutama Real je jurnuo po pobjedu, ali nije uspio zabiti i treći pogodak. Najbliže pogotku bio je Karim Benzema koji je u sudačkoj nadoknadi uzdrmao vratnicu promašivši svoju treću veliku priliku na utakmici.

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić ušao u igru početkom drugog dijela.

U nedjelju su odigrane još tri susreta i u sva tri ogleda slavili su gosti rezultatom 1:0. Sevilla je bila bolja od Getafea, Leganes je porazio Espanyol, dok je Athletic Bilbao pobijedio Eibar.

Na ljestvici vode Real Sociedad, Barcelona i Leganes sa po šest bodova, dok Real Madrid, Atletico Madrid, Valencija, Girona, Levante i Sevilla imaju po četiri boda.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider