Hrvatski nogometni stručnjak i sada već bivši izbornik Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki vratio se u Sarajevo zajedno s reprezentacijom iz Armenije, gdje je nakon poraza u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo podnio ostavku. Žuti se obratio novinarima i poželio puno sreće svom nasljedniku.

"Desilo se da Armenija pobijedi BiH i da još onakvu utakmicu koja se igra za kvalifikacije, nije bilo dovoljno želje i ambicije. U biti kada pogledate, rezultati su nam išli na ruku i s jučerašnjom pobjedom bili bismo jako blizu. To tako ide u životu, nogometu i svemu", kazao je Prosinečki.

Nije želio odgovoriti kakva je bila reakcija igrača nakon jučerašnjih događaja.

"To nema veze ni s čim. Ja im želim svu sreću. Vjerujem da ova reprezentacija može kroz doigravanje proći na Europsko prvenstvo i sigurno bih bio sretan zbog toga", rekao je Prosinečki.

Novinare je zanimalo postoji li i najmanja šansa da se predomisli i ostane na kormilu, Prosinečki je to odbacio.

"Ja kad sam došao, imao sam viziju i cilj. Nisam to ostvario, nismo to ostvarili, kako hoćete. Dolaze četiri utakmice, neće biti toliki pritisak na novog izbornika. U ožujku je doigravanje Lige nacija. Sutra zasjeda Izvršni odbor, ja sam svoju odluku donio" rekao je Prosinečki te dodao da će biti na sjednici Saveza, ali da se "ništa najvjerojatnije ne može promijeniti."