Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"prijavit ću slučaj"

Nogometaši BiH izbjegli smrt? Pilot tvrdi da je sekunda nedostajala da se avion sruši!

Nogometaši Bosne i Hercegovine stigli su u Jereven gdje ih očekuje dvoboj kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Bosne i Hercegovine stigli su privatnim letom u Jereven gdje ih u nedjelju očekuje susret 6. kola skupine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Armenije.

Prema pisanju Avaza, sekunda je nedostajala do tragedije, odnosno tako je za tamošnji medij izjavio iskusni pilot koji je bio na tom letu. Tijekom leta, ngdje iznad Istanbula, avion je naglo skrenuo ulijevo, navodno pod 20 i nešto stupnjeva nagiba.

"Sekunda, odnosno jedan stupanj nagiba je nedostajao da se avion strmoglavi i sruši. To odgovorno tvrdim jer imam više od 600 sati leta kao pilot. O ovome incidentu ću obavijestiti Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH. Nitko se ne može igrati ljudskim životima. Možete to slobodno napisati. Jednostavno, nisu dozvoljeni nikakvi nagli okreti. Nagib već od 30 stupnjeva je koban, a ono je, prema mojim procjenama, bilo 28 stupnjeva", rekao je pilot, čiji je indetitet poznat samo redakciji Avaza.

Test zajedništva, volje i srca: Taktički plan Vatrenih za veliki okršaj koji će otkriti gori li još vatra iz Rusije Hrvatska reprezentacija (Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL) Hrvatska momčad protiv Walesa (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

Slijetanje u Jereven popratile su brojne tubulencije zbog jakih udara vjetra, no igrači su po izlasku iz zrakoplova i na šalterima za pregled putovnica izgledali mirno.

BiH u nedjelju mora pobijediti Armeniju, ako želi ostati u utrci za plasmanom za Europsko prvenstvo. Nakon pet odigranih kola, odnosno polovice natjecanja po skupinama, ima svega 7 bodova, pet manje od Finske i čak osam od Italije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider