Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki problemi

Rijekin sudar s realnošću: Nakon brojnih transfera stigle devastirajuće vijesti o ozljedama

Rijeka u novu sezonu ulazi s velikim problemima u kadru zbog ozljeda ključnih igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dolaskom zvučnih pojačanja nastala je prava euforija u Rijeci. Stigli su bivši reprezentativci Matej Mitrović i Alen Halilović, iskusni Mateo Pavlović i Mario Vrančić, ali ubrzo su stigle devastirajuće vijesti o ozljedama.

Riječani su nakon prijateljske utakmice protiv Triglava ostali bez Mitrovića koji se nakon jednog uklizavanja teško ozlijedio. Zaradio je ozbiljnu ozljedu tetive mišića i sigurno ga neće biti nekoliko mjeseci.

Izgubili Mitrovića na nekoliko mjeseci

Nažalost, Mitrović se svih ovih godina zbog velikih problema s ozljedama nije previše naigrao, pa tako ima tek pedesetak nastupa za Club Brugge iz kojeg je stigao na Rujevicu.

Halilović, drugo veliko pojačanje kluba s Kvarnera tek treba ući u formi. "Vječni hrvatski talent" na Rujevicu je stigao nespreman, tako da je upitno koliko će brzo moći ući u žrvanj. 

Ovo mu je 11. klub u karijeri, a povratkom u hrvatski nogomet želi oživjeti nogometnu karijeru koja se još jednom nalazi na prekretnici.

Još četiri igrača su upitna

Tome valja pridodati probleme s ozljedama još nekoliko igrača. Mladi Niko Galešić je ozbiljno nastradao na prijateljskom susretu u Sloveniji protiv Radničkog iz Kragujevca.

Dobio je težak udarac u glavu nakon duela s protivničkim igračem i zaradio potres mozga zbog kojeg će izostati četiri tjedna. Trenerski duo na klupi Rijeke, Dragan Tadić - Fausto Budicin, također, ne može računati na Mikhaila Merkulova koji se pak nije posebno dokazao u riječkom dresu.

Kolumbijski branič Andres Solano zimus je stigao na Rujevicu kao zamjena za Ivana Tomečaka, nosio je dres Atletico Madrida i Barcelone, ali malo je toga uspio pokazati zbog novih, starih problema s koljenom.

On će, također, izostati neko vrijeme, a novi kapetan riječkog sastava Haris Vučkić propustio je generalku pred novu sezonu. Dobio je udarac u koljeno pa su mu Riječani dali poštedu, piše Novi list.

Odgodit će derbi protiv Hajduka?

Rijeka novu sezonu Hrvatske nogometne lige otvara gostovanjem kod Šibenika u subotu, 16. srpnja od 21 sat, ali već pet dana kasnije, u četvrtak igraju prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige protiv neugodnog Djurgardensa na domaćem terenu.

Iako bi prema raspredu već tri dana kasnije trebali igrati prvenstveni susret protiv Hajduka, i to na Poljudu, Riječani su zatražili odgodu susreta i dobili.

Ozljede su uvelike skratile širinu kadra, a u važnom europskom dvomeću moraju igrati protiv švedskog velikana koji je, zbog starog kalendarskog formata, u pravom ritmu.

Već su odigrali 13 prvenstvenih kola te na Rujevicu stižu kao trećeplasirana ekipa švedskog prvenstva.

Raspored Rijeke u novoj sezoni:

  • Šibenik - Rijeka (1. kolo HNL, 16. srpnja)
  • Rijeka - Djurgardens (2. pretkolo Konferencijske lige, 21. srpnja)
  • Hajduk - Rijeka (2. kolo HNL, 25. srpnja) odgođeno
  • Djurgardens - Rijeka (2. pretkolo Konferencijske lige, 28. srpnja)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider