Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povratak u hrvatsku

Alen Halilović potpisao za Rijeku: "Dugo smo u kontaktu, inzistirao sam da dođem"

Alen Halilović je novi igrač Rijeke koja nije objavila na koliko je godina potpisao ugovor.

Alen Halilović u Rijeci (Foto: NK Rijeka)

NK Rijeka je potvrdila najveće pojačanje ove sezone. Riječani su doveli Alena Halilovića, bivšeg igrača slavne Barcelone.

Halilović je nakon dobrih igara u Dinamu prodan u katalonskog diva, ali tamo se nije snašao i njegova karijera je krenula silaznom putanjom kroz brojne posudbe, a bio je čak i u velikanu Milanu.

Hrvatski veznjak je nakon potpisa otkrio da je i prošle godine bio u pregovorima s Rijekom, a sada je odlučio doći.

Stanišić, Sučić, Modrić i Kramarić nakon pobjede na Saint Denisu Liverpool priprema hrvatski transfer godine? "Klopp je blesav ako ne kupi novog Modrića" divider

''Dugo sam bio u kontaktu s Rijekom. Zaželio sam se ovu sezonu vratiti u Hrvatsku, zadovoljan sam i sretan što sam ovdje u Rijeci. Dugo smo pričali i razgovarali i poznajem dobro klub i zato sam se odlučio na taj korak, rekao je Halilović.

Alen je po dolasku imao priliku obići kamp i uvjeriti se u odlične uvjete za rad u Rijeci, a nogometni izazovi ubrzo počinju.

''Pratio sam HNL prošle sezone, više nego ikada, bila je jako zanimljiva i to mi je još veći motiv. Radi se dobra ekipa ove sezone, dobra je atmosfera i inzistirao sam da dođem što ranije i da krenemo što prije raditi'', rekao je je Alen Halilović za službenu stranicu Rijeke.

 

 

Sa samo 17 godina ostvario je transfer karijere prešavši iz Dinama u Barcelonu, ali ondje se nije snašao. Prodali su ga Katolonci njemačkom HSV-u koji ga je pak poslao na posudbu u Las Palmas, a onda je u ljeto 2018. potpisao za još jednog europskog velikana, Milan. Nažalost, ni ondje se nije uspio snaći.

Ponovno je išao s posudbe na posudbu, prvo u Standard Liege, a potom u Heerenveen, ali u listopadu 2020. godine Talijani su odlučili prekinuti suradnju s njim.

Sada će pokušati oživjeti karijeri u Hrvatskoj, ali ne u Dinamu u kojem je započeo karijeru, već u Rijeci koja se već dokazala kao sjajna sredina za za oživljavanje karijere...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider