Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osijekov tone

Dinamo iščekuje prvog suparnika, a sad je jasno koliko je težak ždrijeb imala Rijeka

Dinamo, Rijeka i Osijek već skeniraju svoje prve ovosezonske prepreke u UEFA-inim natjecanjima.

Škupi, Lincoln Red Imps, Djurgarden i Kyzylzhar (Foto: gol.hr)

Sredinom lipnja održani su ždrijebovi za drugo pretkolo Lige prvaka, u kojem svoj ovosezonski europski put započinje Dinamo, te drugo pretkolo Konferencijske lige, iz kojeg će startati Rijeka i Osijek.

Četvrti hrvatski predstavnik ovoga ljeta - Hajduk - krenut će u trećem pretkolu Konferencijske lige, za koje će se ždrijeb održati u ponedjeljak, 18. srpnja.

U međuvremenu se Zagrepčani, Riječani i Osječani već uvelike bave analizom svojih suparnika i prate njihovu formu, koja je, kad su u pitanju već poznati suparnici Rijeke i Osijeka, dijametralno suprotna.

gol expired Zaboravljeni dinamovac iz Engleske stigao u Bundesligu: Velika prilika za oživljavanje karijere divider

Dinamo će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz ogleda prvaka Sjeverne Makedonije (Škupi) i Gibraltara (Lincoln Red Imps), koji će večeras s početkom u 20:45 odigrati prvi dvoboj prvog pretkola. Bit će to za oba sastava prva natjecateljska utakmica u novoj sezoni budući da još uvijek nisu počela prvenstva ni Sjeverne Makedonije ni Gibraltara.

Djurgarden - u borbi za naslov i prošle i ove sezone

No, zato je u punom jeku prvenstvo Švedske, Allsvenskan, a tamo jako dobro stoji Djurgården, klub koji će se u drugom pretkolu Konferencijske lige suprotstaviti Rijeci.

Šveđani su zadržali onaj stari kalendarski format, oni kreću u rano proljeće i završavaju s ligom u kasnu jesen, pa su trenutačno na odigranih (nepotpunih) 13 kola. Djurgården je proteklog vikenda u derbiju kola pobijedio Hammarby i došao do svoje treće uzastopne pobjede, kojom se probio na drugo mjesto, s bodom zaostatka i utakmicom više u odnosi na vodeći Hacken.

Djurgården je lani završio treći, s dva boda iza prvaka Malmöa i drugoplasiranog AIK-a iz Stockholma. Pri vrhu su i u novoj sezoni, a njihova tri uzastopna trijumfa u nizu jasna su potvrda koliko je zapravo peha imala Rijeka u ždrijebu. Podsjećamo, Riječani su imali status nositelja i mogli su izvući kudikamo lakše suparnike od Šveđana, koji će, nema sumnje, biti tvrd orah.

Osijekovi Kazahstanci u rasulu

Kad je Osijek u pitanju, u Gradskom vrtu pogled na ljestvicu prvenstva u kojem se natječe njihov prvi eurosuparnik izazvat će kudikamo ljepše raspoloženje u odnosu na Rijeku.

Kazahstanski Kyzylzhar, klub iz Petropavlovska, koji će u prvoj utakmici biti domaćin momčadi Nenada Bjelice, s dva poraza u nizu u proteklih 10 dana, pao je na katastrofalno 12. mjesto i nalazi se tik uz zonu ispadanja.

Nakon što su prošlu sezonu završili na četvrtoj poziciji i time prvi put u povijesti kluba izborili nastup u kvalifikacijama nekog europskog natjecanja, u Kyzylzharu nisu na pravi način otvorili novo prvenstvo i, kako stvari stoje, mogli bi strahovati za prvoligaški status. Upravo ta činjenica, da se nalaze samo tri boda iznad zone ispadanja s utakmicom više u odnosu na klub koji im gleda u leđa, mogla bi im pozornost više usmjeriti na prvenstvo, a manje na dvostruki obračun s Osijekom, koji bi u tom slučaju imao ne odveć težak posao.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider