Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još samo liječnički

Zaboravljeni dinamovac iz Engleske stigao u Bundesligu: Velika prilika za oživljavanje karijere

Ivan Šunjić napustit će Birmingham i prijeći u Herthu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekadašnji hrvatski mladi reprezentativac u mnogim uzrastima, Ivan Šunjić, nalazi se pred potpisom za berlinsku Herthu.

Kako javlja Bild, Šunjića od transfera iz Birminghama dijeli još samo liječnički pregled.

Svi detalji su dogovoreni, i iznos odštete i plaća koju će Šunjić imati u Berlinu, u kojem će pokušati oživjeti svoju karijeru.

Prije tri godine Šunjić je za odštetu od osam milijuna eura iz zagrebačkog Dinama prešao u Birmingham, klub koji se tada natjecao u drugom rangu engleskog nogometa (Championshipu).

Škupi, Lincoln Red Imps, Djurgarden i Kyzylzhar Dinamo iščekuje prvog suparnika, a sad je jasno koliko je težak ždrijeb imala Rijeka divider

Imao je Birmingham ambicije vratiti se u Premier ligu, iz koje je ispao prije 11 godina. Međutim, u periodu u kojem je Šunjić igrao za njih Birmingham nije doživio očekivani rezultatski uzlet. Štoviše, postali su klub koji je bio bliže ispadanju među trećeligaše nego povratku u elitu.

Za Šunjića, koji će u listopadu proslaviti 26. rođendan, odlazak u Herthu čini se kao pravi potez nakon triju sezona provedenih u Championshipu.

Hertha je na jedvite jade uspjela izboriti ostanak u Bundesligi, u razigravanju s HSV-om prvo su izgubili kod kuće, a potom slavili u gostima i sačuvali prvoligaški status. U ovoj sezoni ne žele ponovno prolaziti kroz toliki stres, pa su krenuli u potragu za pojačanjima koja bi im mogla pomoći da zaplove prema sredini ljestvice.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider