Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zeleni se "sveta trava"

Real se vraća na Bernabeu i sprema iznenađenje: Modrić razveselio Ancelottija i Dalića, mlada zvijezda želi odmah igrati

Realovu proslavu povratka na Santiago Bernabeu mogao bi uveličati i hrvatski kapetan Luka Modrić, koji se oporavio od ozljede aduktora i normalno je odradio posljednji trening…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Spreman sam odmah zaigrati“, izjavio je Eduardo Camavinga na službenom predstavljanju u novom klubu Real Madridu.

Mlađahni Francuz tako se ponudio Carlu Ancelottiju da ga ubaci u igru već protiv Celte u nedjeljnoj utakmici La Lige.

Sva je prilika da će mu Talijan uslišiti molbu ako se utakmica bude razvijala prema očekivanjima Realovih navijača.

Kako god, Florentino Perez iskoristio je šansu da na predstavljanju novog pojačanja Real Madrida progovori o povratku „kraljevske momčadi“ na Santiago Bernabeu.

Real se vraća na Bernabeu

Građevinski radovi na obnovi mitskog stadiona još uvijek traju, no stekli su se uvjeti za odigravanje utakmica. Posljednja se odigrala prije godinu i pol dana protiv vječnog rivala Barcelone, a od tada je Real igrao na malom stadionu Alfredo Di Stefano, koji se nalazi u sklopu Realova trening-centra Valdebebasa.

gol expired Škoti otkrili zanimljiv podatak iz djetinjstva Luke Modrića: Danas su na to izuzetno ponosni divider

U početku je ideja bila da se paralelno s obnovom stadiona igraju i utakmice, no koronakriza primorala je Real da se preseli na Di Stefano. Nije imalo smisla inzistirati na Bernabeuu jer ionako gledatelji nisu mogli na tribine, a uz to je cijena izgradnje veća i tempo radova sporiji ako se u isto vrijeme odigravaju utakmice.

„Prošli smo teško vrijeme pandemije. Dana 1. ožujka 2020. posljednji put smo se okupili na našem stadionu i uzbuđenje je tim veće da se nogomet vraća na Bernabeu, posebice nakon tako teških i čudnih trenutaka kroz koje smo prošli“, kazao je Perez.

Na tribinama 30 tisuća navijača

Pandemija je u mnogim aspektima negativno djelovala na nogomet u cjelini, pa i na Real Madrid, koji je izgubio velika financijska sredstva i morao je smanjivati proračun i rezati plaće. Međutim, koronakriza imala je barem jednu pozitivnu stranu za Real jer su se osjetno ubrzali radovi na obnovi stadiona, koji bi trebao biti dovršen u prosincu 2022.

gol expired Dalić udario šakom o stol i to mu se isplatilo: Što slijedi? Izbačene zvijezde ostaju na ledu, jedno moguće iznenađenje divider

Real je napravio velike napore da se navijači vrate na tribine slavnog stadiona i puno prije tog roka. Sljedeće nedjelje Celta će gostovati u Madridu u okviru 4. kola La Lige, a utakmica će se igrati na Santiago Bernabeuu. Isprva se očekivalo da će na tribine moći 50 tisuća navijača, no kapacitet je još uvijek dosta ograničen zbog radova tako da je osiguran ulaz za 30 tisuća fanova.

Modrić opet spreman

Real je zatražio od La Lige da prve tri utakmice prvenstva igra u gostima kako bi imao dovoljno vremena da sve pripremi za povratak na Bernabeu. Jučer je završeno postavljenje travnjaka, Bernabeu se opet zeleni.   

Proslavu povratka mogao bi uveličati i hrvatski kapetan Luka Modrić, koji se oporavio od ozljede aduktora i normalno je odradio posljednji trening, čime je razveselio Ancelottija, ali i hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

Na Ancelottiju je da odluči hoće li ga koristiti već protiv Celte ili će ga sačuvati za okršaj s Interom u Ligi prvaka. Nacho se također u potpunosti oporavio od ozljede, a više-manje i Toni Kroos. Izvan stroja još uvijek su Mendy i Ceballos.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider