Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko li je mogao zamisliti...

Škoti otkrili zanimljiv podatak iz djetinjstva Luke Modrića: Danas su na to izuzetno ponosni

Od malenog dječaka odraslog u prognaničkom okruženju Modrić je postao svjetska superzvijezda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je Luka Modrić imao teško djetinjstvo, znaju već i ptice na grani. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije u dobi od šest godina morao je zbog ratnih zbivanja napustiti rodni dom, njegova obiteljska kuća je spaljena, a djeda Luku, po kojem je danas planetarno popularni nogometaš dobio ime, na kućnom su pragu ubili četnici.

Dugi niz godina Modrić je sa svojom obitelji živio po zadarskim hotelima kao prognanik i kasnije je u nekoliko navrata, između ostalog i u svojoj autobiografiji, isticao koliko im je svima bilo teško u to vrijeme.

Baš vezano za taj Modrićev period škotski The Sun donosi priču na koju su izuzetno ponosni.

Naime, u Škotskoj djeluje humanitarna organizacija Mary's Meals koja se brine kako bi i najsiromašnija djeca svaki dan mogla dobiti hranu. Trenutno hrane više od dva milijuna djece svaki dan, a osnivač Mary's Mealsa, Magnus MacFarlane-Barrow, otkrio je kako je jedno od osiromašene djece koju su hranili bio i Luka Modrić.

"Nismo znali da je među mnoštvom djece bilo jedno koje će izrasti u globalnu superzvijezdu, ali sada možemo slaviti nevjerojatan trenutak u ovoj priči o Mary's Meals obrocima", ponosno je izjavio MacFarlane-Barrow.

Ova organizacija sa sjedištem u Škotskom prehranjuje djecu u 19 država diljem svijeta, svakodnevno isporučuju 2.058.099 obroka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider