Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zakotrljala se lavina

Real pripremio suludu svotu: Neymar i zvijezda Bayerna prvi izbor Kraljeva

Real će biti izrazito aktivan u ljetnom prijelaznom roku...

Galerija Momčad Bayerna (Foto: AFP) Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +4 David Alaba (Foto: AFP)

Predsjednik Reala Florentino Perez pripremio je 400 milijuna eura za Neymara, sve je već dogovorio s Brazilcem i sada čeka potvrdu PSG-a da realizira transfer, spekuliraju pojedini španjolski mediji.

Međutim, Neymar nije jedina zvijezda na radaru Reala. Čini se da su Madriđani, među ostalim, opasno zagrizli i za Davidu Alabu, polivalentnog braniča Bayerna i austrijske reprezentacije.

Real pripremio 400 milijuna eura za Neymara

Real je prošlog ljeta doveo Thea Hernandeza iz Atletica, ali 20-godišnji francuski bek nije zadovoljio Realovu struku i čini se da tragaju za drugi rješenjem. Interes Reala za Alabom nije od jučer, o mogućem transferu spekuliralo se i prošlog i pretprošlog ljeta, Bayern ga je do sada odbijao prodati, no situacija se možda promijenila.

Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Da se nešto kuha, daje za naslutiti dosta sugestivna izjava Alabina oca i menadžera za madridski As.

„Svi znaju da je Real zainteresiran za Alabu, to više nije nikakva tajna, ali u ovom trenutku ne mogu reći ništa više od toga. Vidjet ćemo što će se dogoditi u ljetnom prijelaznom roku. Sada nije pravi trenutak za razgovor na tu temu, moramo pričekati kraj sezone i onda ćemo biti pametniji“, poručio je George Alaba, koji je ovom izjavom pokrenuo lavinu novih spekulacija.

Alaba na meti Reala

Između redova može se puno toga iščitati, u najmanju ruku to da Alaba ne bi imao ništa protiv da prijeđe u Real. Da čvrsto misli ostati u Bayernu, onda bi to njegov otaca i menadžer valjda i rekao, zar ne? Ovako je ostavio sve otvorenim, a kada je otvoreno, jamačno postoje i kontakti iza kulisa.

David Alaba (Foto: AFP) David Alaba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Austrijskom reprezentativcu istječe ugovor s Bayernom u ljeto 2021. Dakle, na potezu je njemački klub, ako ga želi zadržati, to će i napraviti, no teško da će ići protiv volje igrača. Ako Alaba doista želi prijeći u Real, lako je moguće da će Bayern popustiti. Madriđani vide Alabu kao dugoročnu zamjenu za Marcela na lijevom boku.

Brazilac još uvijek igra na visokoj razini, barem u ofenzivi, jer obrana mu nikada nije bila jača strana, ali pet je godina stariji od Alabe i polako ulazi u završnu fazu karijere. Neki će možda reći zašto bi Alaba dolazio ako će biti zamjena, sigurno ne bi pristao grijati klupu.

Zamjena za Marcela

U Realu, naime, računaju da bi Alaba i Marcelo bili kompatibilni, jer je Austrijanac izrazito polivalentan igrač i ne mora nužno igrati na lijevom boku, podjednako dobro može igrati i na desnoj strani, pa i u sredini, te je vrlo iskoristiv na ofenzivnim pozicijama.

To znači da bi imao sasvim dovoljno prostora i ne bi sjedio na klupi dok je Marcelo u momčadi. Real je u posljednje vrijeme imao jako puno problema s ozljedama, cijelu sezonu netko je nedostajao iz uže obrane, pa bi mu Alaba dobro došao da pokrpa deficitarne pozicije.

Iskoristiv na više pozicija

Austrijanac je navikao da svako malo igra na različitoj poziciji i to mu ne bi bio preveliki problem. Ako se i odluči za prodaju, računa se da Bayern neće ići ispod 55-60 milijuna eura, a Real je navodno spreman iskrcati taj iznos.

Neymar i Alaba nisu jedini na koje je Real bacio oko, Madriđani su za ovaj prijalazni rok pripremili gotovo suludu svotu, govori se o čak 600 milijuna eura, te će vjerojatno ići u djelomičnu rekonstrukciju momčadi, posebice ako izgube finale Lige prvaka, čime bi ostali bez ijednog trofeja ove sezone, što je za Real ravno katastrofi. Prema svemu sudeći, čeka nas jako vruće ljeto.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider