Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak otpisanog

Real planira transfer koji će podići veliku 'prašinu': Legendu 'iscrpila' ljepotica...

Madriđani traže jednog iskusnog veznjaka, a navodno je moguća jedna iznenađujuća opcija, koja će zacijelo "podignuti prašinu"

Hoće li se dogoditi „čudo“ da ljetni prijelazni rok prođe a da Real Madrid ne napravi niti jedan ulazni transfer, ako ne računamo povratak Alvara Morate?
Vremena je sve manje, ostala su samo četiri dana do kraja prijelaznog roka i prema svemu sudeći Florentino Perez neće uspjeti ostvariti glavni cilj – prodati Jamesa Rodrigueza za 60 milijuna eura, nadodati još dvadeset i istresti 80 milijuna pred Bayern za Davida Alabu.

Kada su u pitanju Real i Perez, nikada ne reci nikad, sve je moguće, ne bi bilo prvi put da odjekne „bomba“ u zadnjim satima prijelaznog roka, ali to je oklada s jako visokim koeficijentom i mala je šansa da se ostvari.

Međutim, u Realu sigurno razmišljaju i o drugim imenima. Madriđani traže i jednog iskusnog veznjaka, a navodno je moguća jedna iznenađujuća opcija, koja će zacijelo "podignuti prašinu". Riječ je o Bastianu Schweinsteigeru, bivšem kapetanu njemačke reprezentacije.

Schweinsteiger se ponudio Realu

Jose Mourinho je otpisao Nijemca i Manchester United spreman je prodati ga za „sitniš“, a možda čak i prepustiti besplatno kako bi se riješio igrača s ogromnom plaćom. Igračev menadžer navodno je kontaktirao čelnike Reala i ponudio im usluge svojeg klijenta. Španjolski mediji pišu kako na Santiago Bernabeuu nisu odgovorili pozitivno, ali ni negativno.

Schweinsteiger se u međuvremenu oprostio od „elfa“, prošle sezone nije se naigrao u Manchester Unitedu, pa ne čudi što je i samo pozivanje u reprezentaciju od strane izbornika Joachima Loewa izazvalo velike polemike u njemačkoj javnosti.

Kritičari su došli na svoje na Euru, jer je tamo izgledao gotovo karikaturalno. Kapetan je bio jedan od glavnih krivaca što je Njemačka ispala u polufinalu od Francuske. Osim što je napravio nevjerojatno naivan jedanaesterac za tako iskusnog igrača, bio je i najlošiji igrač na travnjaku. Ocjene nisu mogle biti niže, a ni kritike gore: spor, neokretan, vidljivo bez kondicije i tjelesno nespreman. Jednom riječju – loš.

Ivanović 'iscrpila' Schweinsteigera

Neki će reći da Schweinsteigerovo ubrzano „propadanje“ koincidira s ljubavnom vezom s lijepom srpskom tenisačicom Anom Ivanović. Ne znamo je li to doista glavni razlog, odnosno je li slavni Nijemac svu energiju uložio u novu vezu, ali činjenica je da u zadnje dvije-tri godine više nije ni sjena onog starog „Schweinija“.

Postavlja se pitanje zašto bi Real uzimao takvog igrača? Schweinsteiger nije prestar, ima 32 godine, a navodno je poručio Madriđanima da je opet iznimno motiviran i spreman za veliki povratak. Obećao je da će prionuti treninzima i napraviti sve da se vrati u tjelesnu i igračku formu iz starih dana. Sve je to lijepo, no je li realno?

Teško, ali ne i nemoguće. Osim toga, Real tu ipak vidi i financijski interes.
Madriđani i ne mogu previše izgubiti, odšteta će biti minimalna, ne viša od 2-3 milijuna eura, a ni plaća neće biti krezovska. Real bi mu mogao ponuditi ugovor djelomično fiksan, a djelomično po učinku. Ako se doista vrati na stare staze slave, svi zadovoljni, ako ne, Real neće puno izgubiti, a možda će čak i zaraditi. Jer, Perez je majstor promidžbe, dok je Schweinsteiger legenda njemačkog nogometa, a Njemačka je golemo tržište. Na osnovu toga u škrabicu će zacijelo nešto kapnuti od prodaje dresove i marketinga...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider