Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Unatoč želji igrača

Real napušta Bernabeu na duže vrijeme: Kriza udarila i na vrata Kraljeva

Real Madrid do daljnjega će domaće utakmice igrati na malom stadionu u sklopu svojega trening-centra…

Santiago Bernabeu slavi naslov prvaka Europe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid informirao je svoje pretplatnike na sezonske ulaznice da će dobiti odgovarajuću kompenzaciju zbog toga što neće moći gledati s tribina posljednjih šest domaćih utakmica španjolskog prvenstva.

La Liga bi se trebala nastaviti 12. lipnja, a sve utakmice morat će se igrati pred praznim tribinama. Razlog je dobro poznat - Španjolska je jedna od najjače pogođenih europskih zemalja pandemijom koronavirusa.

Zbog smanjenja troškova Real je odlučio da domaće utakmice do daljnjeg ne igra na Santiago Bernabeuu.

gol expired Turski monstrum objavio bizarnu snimku netom prije nego što je ugušio vlastitog sina: "Ne oslanjajte se na ovaj svijet" divider

Unatoč izjavi kapetana Sergio Ramosa da momčad preferira igrati na Bernabeuu, Realova momčad morat će se prebaciti na mali stadion Alfredo Di Stefano, koji se nalazi u okviru sportskog centra Kraljevskog kluba u Valdebebasu, blizu glavne madridske zračne luke Barajas.

Na stadionu kapaciteta šest tisuća mjesta svoje utakmica inače odigrava B-momčad, Real Madrid Castilla, a pretpostavlja se da će na njemu igrati i novoformirana ženska ekipa Reala.

gol expired Rađa se Ronaldov nasljednik: Realova zvijezda ponosno pokazala isklesano tijelo, želi biti poput Cristiana divider

Španjolski mediji objavili su informaciju da u Realu prognoziraju kako se neće vratiti na Santiago Bernabeu do siječnja iduće godine, kada pretpostavljaju da bi se publika mogla vratiti na tribine.

Real će svrsishodno iskoristiti stanku. Naime, prošlog ljeta započela je temeljita rekonstrukcija slavnog stadiona. Real namjerava uložiti čak 800 milijuna eura u futurističko zdanje koje već sada proglašavaju najboljim stadionom na svijetu.

Daniel Cormier u čudu gleda Cormier objasnio reakciju koja je postala viralni hit: "Nemoguća snaga. Zbog njega suci dobivaju srčani udar" divider

Projekcija je da velebni projekt bude zgotovljen do 2022. U Realu se nadaju da će im novi brojni novi sadržaji znatno povećati prihode i na taj ih način ostaviti u vrhu svjetskog nogometa.

Prije izbijanja krize plan je bio da se radovi na stadionu obavljaju paralelno s odigravanjem utakmica. To je prilično složena operacija koja usporava obnovu. Građevinari su sada dobili priliku da neometano rade i ubrzaju radove. Barem jedna dobra stvar za Kraljeve u trenutku sveopće krize.

gol expired Barca dovodi "bosanskog zmaja" i ucjenjuje Rakitića: Sudbinski razgovor s izbornikom! Ivan želi Modrićev status divider

Španjolski mediji spekuliraju kako razmatraju plan daljnjih kresanja troškova jer je sve očitije da će se kriza odužiti i da će gubici biti jako veliki. Zapravo, još nitko ne može precizno predvidjeti posljedice na čitavu svjetsku ekonomiju.

Koliki će biti opseg krize i hoće li doseći nezapamćene proporcije, kako neki ekonomisti spekuliraju, u ovom je trenutku jako teško reći. Očito je da se u Realu pripremaju za sve scenarije.

Spektakularan povratak UFC-a

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider