Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Operacija 250"

Realu došlo do guše, a Balea baš briga: Evo tko je sve na transfer-listi i koga će ipak zadržati

Real mora prikupiti financijska sredstva kako bi ispeglao bilancu i upustio se u novu kupovinu.

Galerija Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Slavlje Reala (Foto: AFP) Momčad Real Madrida (Foto: AFP) +3 Rakitić i Modrić (Foto: AFP)

Real je otvorio ljetni prijelazni s praskom. Madriđani su dosad potrošili 298 milijuna eura ne računajući bonuse. Došli su Eden Hazard, Luka Jović, Eder Militao i Ferland Mendy. Rodrygo Goes zakaparen je još prošlog ljeta.

Do kraja prijelaznog roka jamačno će biti još dolazaka, možda i spektakularnih, no Real mora prikupiti financijska sredstva kako bi ispeglao bilancu i upustio se u novu kupovinu.

To je imperativ, a ne tek puka želja, jer Madriđani su zasad u debelom minusu. Treba imati na pameti i da počinju obnavljati stadion. Troškovi se gomilaju, mora se nešto i zaraditi.

Real mora prodavati

Stoga je trenutačno u fokusu "operacija prodaja". Kraljevi na taj način planiraju prikupiti više od 250 milijuna eura. Time bi pokrili značajan dio troškova.

Prvi je otišao Marcos Llorente, i to u redove gradskog rivala Atletica. Real je uprihodio 30 milijuna eura plus još pet varijabilnih. Mateo Kovačić na pragu je prelaska u Chelsea. Navodno je veće sve dogovoreno i čeka se samo realizacija. Transfer se kreće oko 45 milijuna eura.

Juve stvara megamomčad: Tri velike zvijezde za napad na Ligu prvaka! Cristiano Ronaldo i Paul Pogba (Foto: AFP) Adrien Rabiot protiv Barcelone (Foto: AFP) Rabiot slavi gol (Foto: AFP) +5 Paul Pogba i Mateo Kovačić (Foto: AFP)

Raul de Tomas u seniorima Reala nije odigrao ni minutu, no Kraljevi će na njemu solidno zaraditi. Napadač Rayo Vallecana, gdje je na posudbi, prelazi u Benficu. Transfer će navodno uskoro biti objavljen, a cijena je 20 milijuna plus pet varijabilnih.

Rodriguez prema Napulju

Theo Hernandez proveo je sezonu na posudbi u Real Sociedadu. Čini se da ga Baskijci ipak neće otkupiti. Prema najnovijim informacijama, francuski branič mogao bi prijeći u Milan. Spominje se cifra od 20 milijuna eura.

To je zasad sveukupno 115 milijuna koje će Real spremiti u kasicu prasicu prodajom igrača, a tek se očekuje prava zarada.

Kako će igrati ''novi Real'': Zidane zbog pojačanja mijenja formaciju, čuva se jedno mjesto Moguće formacije Reala (Foto: AS) Moguće formacije Reala (Foto: AS) Moguće formacije Reala (Foto: AS) +1 Moguće formacije Reala (Foto: AS)

Čini se da je James Rodriguez blizu Napulja. Dok je Kolumbijac na Copa Americi, Jorge Mendes radi punom parom. Navodno je blizu dogovora s gazdom Napolija Aurelijem De Laurentiisem, a koja će biti cijena, još uvijek je nepoznanica. Posljednjih dana pisalo se da Napoli nudi 50 milijuna eura.

Lista za prodaju

Na Realovoj transfer-listi nalaze se još Keylor Navas, Nacho, Isco, Lucas Vazquez, Marco Asensio i Gareth Bale. Ne znači da će svi otići, no neki od njih bi trebali.

Nakon što je Španjolska osvojila U-21 Euro, Florentino Perez stavio je veto na prodaju Danija Ceballosa, koji je bio ponajbolji španjolski igrač na tom turniru. Perez će još pričekati, možda se predomisli ako netko dođe s nemoralnom ponudom.

Evo što sve Real i Barca nude za Neymara: Rakitić uključen u "svemirsku" jednadžbu! Ivan Rakitić i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Neymar se ozlijedio (Foto: AFP) +4 Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP)

Za Navasa nema adekvatnih ponuda, nitko mu ne želi dati ni približnu plaću kakvu ima u Realu. Lako je moguće da ostane na Bernabeuu i bude rezervni vratar.

Nacha traži Sevilla. On još uvijek dvoji o tome treba li prihvatiti ponudu. Isco navodno još nije siguran što napraviti. Čini se da bi najradije ostao.

Slična je situacija i s Vazquezom i Asensijem. Svjesni su da će imati žestoku konkurenciju, ali spremni su prihvatiti izazov.

Balea baš briga

Real bi rado prodao Balea, Perez traži između 80 i 100 milijuna, no Velšaninu se očito ne žuri. I dalje odbija svaku pomisao o samoinicijativnom spuštanju osobnih potraživanja jer čini se da je to jedini način da ga netko kupi.

No Bale ne mari previše, šalje signale da je spreman sjediti na klupi i odraditi ugovor do kraja. Bitno je da plaća stiže, ako ne bude igrao, može se zabaviti i na golfu.

Navijači Reala brutalno se obračunali s velikom zvijezdom: Žele ga dva diva i ambiciozni izazivač Gareth Bale, Karim Benzema i Luka Modrić (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) +3 Gareth Bale i Frenkie de Jong (Foto: AFP)

Lako se nazire kakvu igru igraju Bale i njegov menadžer. Čini se da očekuju izdašnu otpremninu ili jako dobar postotak od mogućeg transfera. Perez zasad odbija takvu kombinaciju.

Prijelazni rok tek je počeo, očito je da će igra živaca biti duga i neizvjesna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider