Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što je s modrićem?

Kako će igrati ''novi Real'': Zidane zbog pojačanja mijenja formaciju, čuva se jedno mjesto

Nakon sezone za zaborav u Madridu se slaže nova zvjezdana momčad.

Galerija Moguće formacije Reala (Foto: AS) Moguće formacije Reala (Foto: AS) Moguće formacije Reala (Foto: AS) +1 Moguće formacije Reala (Foto: AS)

Iako su do kraja prijelaznog roka ostala još dva mjeseca, Real je već posložio veći dio mozaika za sljedeću sezonu. Zinedine Zidane u svlačionici je dobio jednu superzvijezdu (Hazard), stopera (Militao), napadača (Jović) i lijevog beka (Mendy). No tko će od njih upasti u prvu momčad?

Zidane bi mogao promijeniti dobitnu taktiku iz sezona u kojima je dolazio do kraja u Ligi prvaka (dva puta) i prvenstvu (jednom). Sjećamo se dvije formacije u kojima je posljednjih godina igrao Real, onu 4-3-3 s trojcem BBC u napadu te 4-3-1-2 s Iscom iza dva napadača.

Nova formacija koja se nameće u Zidaneovim planovima zbog novih igrača jest 4-2-3-1 ili još ofenzivnija 4-3-1-2, piše madridski sportski list As.

Čuva se jedno mjesto

U tom mozaiku koji još nije dovršen legendarni Francuz traži još jednog veznjaka. Prva je meta Paul Pogba, njegova velika želja. Plan B zove se Fabian Ruiz, Španjolac koji je zablistao prošle sezone u Napoliju. Zidane želi veznjake koji mogu zabijati golove, a to Pogba i Fabian uistinu jesu, za razliku od Kroosa, Casemira, pa i Luke Modrića.

Koji su mogući gubitnici mogućih formacija? As piše kako bi u sistemu 4-3-3 Kroos morao prijeći na Casemirovu poziciju iako je on davno ustvrdio kako ''on nije Casemiro''. Modrić bi tu mogao zadržati svoju poziciju, ali bi se Kroos i Modrić morali za nju ''potući'' u mogućoj formaciji 4-4-2.

Modrić bi mogao najviše profitirati u najavljenoj formaciji 4-2-3-1, gdje bi kapetan Vatrenih mogao dobiti poziciji sličniju onoj u reprezentaciji, ispred dvojice zadnjih veznih.

Eden Hazard ima svoje mjesto na desnoj strani u svim mogućim formacijama, osim u onoj najofenzivnijoj. U mogućem sustavu 4-3-1-2 mogao bi dobiti slobodu iza Benzeme i Jovića, što bi bilo zanimljivo vidjeti.

Pogledajte u galeriji koje nam je to formacije složio As.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider