Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasna poruka

Svi moraju otići: Zinedine Zidane nemilosrdan prema generaciji iz 2017. godine

Zinedine Zidane vratio se u ožujku u Real Madrid s jasnom porukom: ''Bit će promjena''. A njegovi plani polako su počeli poprimati obrise…

Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon potpisivanja Edena Hazarda i Luke Jovića kao trenutno dva najveća pojačanja Reala ovo ljeto, Zidane ima još jedan prioritet za riješiti. Na njegovom popisu za odstrel nalazi se generacija igrača iz 2017., koja se suočava s budućnošću izvan Santiago Bernabeua.

U toj grupi igrača nalaze se Theo Hernandez, Vallejo, Marcos llorente, Ceballos i Borja Mayoral, koji su stigli u Madrid prije dvije godine kao zamjena za čuvenu ''B momčad'' koja je pomogla Zidaneu da osvoji La Ligu i Ligu prvaka u sezoni 2016./2017. Ali su podbacili.

Ta druga momčad, koju su činili Isco, James, Morata i drugi, osvojila je 15 bodova u pet utakmica tijekom pohoda na naslov prvaka Španjolske. Također su omogućili ključnim igračima odmor, što je dovelo i do titule u Ligi prvaka.

Mateo Kovačić (Foto: AFP) Real Madrid i Chelsea postigli sporazum: Kovačić najskuplji hrvatski nogometaš divider

Za početak, igrači poput Pepea, jamesa, Morate i danila su imali puno više iskustva od prvotno spomenutih koji su s vremenom trebali postati njihove zamjene, no generacija iz 2017. Je ispala loša i kao takva će napustiti Madrid bez nekog utjecaja.

Zidane sigurno neće ponoviti iste pogreške i Llorente je već predstavljen kao novi igrač Atletico Madrida, Theo Hernandez je na rubu odlaska u Milan ili Bayer Leverkusen, Mayoral je nadomak Real Sociedada, a Ceballos ima mogućnost odlaska u Premierligu, dok su Tottenham i Arsenal zainteresirani za Jesusa Valleja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider