Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brz, prodoran, efikasan

Prodali Haalanda, no već imaju jednako ubojitog napadača: Pogledajte zašto i njega traži pola Europe

RB Salzburg nije dugo trebao da pronađe zamjenu za Erlinga Haalanda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeća momčad austrijskog prvenstva RB Salzburg prodala je možda i najboljeg mladog napadača svijeta Erlinga Haalanda u Borussiju Dortmund početkom ove godine nakon čega su mnogi očekivali da će doći do osjetnog pada u kvaliteti kod momčadi koju vodi Jesse Marsch.

Međutim, američki nogometni trener pronašao je adekvatnu zamjenu koja jednako ubojito i neumoljivo puni suparničke mreže. Njegovo ime je Patson Daka, a riječ je o 21-godišnjem Zambijcu koji je 2017. godine stigao u Salzburg, ali tek ove godine dobiva pravu priliku u momčadi.

gol expired Vraćaju se navijači na stadione: Capak objavio sretnu vijest divider

Daka je ove sezone u 23 utakmice austrijskog prvenstva postigao 21 pogodak, te upisao četiri asistencije. U domaćem OFB Kupu, koji je Salzburg prije 10 dana i osvojio, Daka je postigao dva gola i upisao tri asistencije, a zabio je i jedan pogodak u Ligi prvaka (Genku).

Usporedbe radi, Haaland je u prvom djelu sezone upisao 16 pogodaka i šest asistencija u 14 nastupa za Salzbrug u domaćem prvenstvu. Doduše zabio je čak 10 pogodaka u osam utakmica u skupini Lige prvaka, zbog čega je austrijski prvak i živio do posljednjeg kola u nadi da bi mogao izboriti osminu finala.

gol expired Kako izgleda casting za Miss sporta: Sportašicama uzimali mjere, pogledajte fotke divider

Daka je minulog vikenda hat-trick na gostovanju kod Hartberga, a pritom je pokazao zastrašujuću brzinu, snagu i ubojitost pred golom. Njegov drugi pogodak, kada se u prvom dodiru okrenuo s loptom i potom ju pri idućem gurnuo kroz noge suparniku te si stvorio čistu priliku za gol, je čisto remek-djelo.

Uostalom pogledajte sami što mladi 21-godišnji napadač Zambije može i umije...

gol expired Zidane prvi put nakon 11 mjeseci dočekao napadački trojac koji je imao u glavi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider