Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio tko su "zmije i lažovi"

Rat tek počinje, predsjednik UEFA-e poslao brutalnu poruku: "Igrači iz Superlige neće moći igrati za reprezentacije"

Očekivano, iz UEFA-e je stigla žestoka reakcija na osnivanje Superlige od strane 12 europskih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pored izglasanog novog formata Lige prvaka, s današnje sjednice Izvršnog odbora UEFA-e stigao je i komentar na vijest da je 12 europskih klubova osnovalo Superligu.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je poručio:

"Ovo je sramotni potez koji treba biti sankcioniran! Igrači koji budu igrali u Superligi bit će kažnjeni, neće moći igrati ni na Europskom prvenstvu ni na Svjetskom prvenstvu."

Slovenskog pravnika koji je već godinama na čelu krovne europske nogometne organizacije posebno je pogodilo ponašanje predsjednika Juventusa Andree Agnellija.

"Nikad nisam vidio osobu koja laže toliko puno puta i čini to konstantno kao što to čini on. Još u subotu poslijepodne sam razgovarao s njim i na pitanje o Superligi mi je odgovorio kako su to sve laži. Nismo znali da u svojoj blizini imamo zmije, ali sad znamo. Svašta sam vidio u životu, ali ovakvo nešto nikad", izjavio je predsjednik UEFA-e.

Zanimljivo, Čeferin je kum Agnellijevoj kćeri pa je zbog toga i rekao kako se osjeća izdanim.

gol expired Kako će izgledati Superliga? U igri je ogroman novac, zna se tko bi i kada igrao, ali postoje problemi divider

Svoju porciju dobio je i Ed Woodward, izvršni dopredsjednik Manchester Uniteda.

"Ed Woodward me zvao u četvrtak, rekao mi je kako on u potpunosti podržava najavljenu reformu Lige prvaka koju smo dugo pripremali. Nikad nisam imao posla s takvim ljudima, s takvim lažljivcima... Pohlepa će uništiti sve ljudske vrijednosti. Ne mogu opisati koliko je stresno sve ovo i koliko smo ujedinjeni protiv ove sramote. Pozivamo sve da ostanu s nama, napravit ćemo sve da se zaštitimo."

"Pohlepa je tako jaka, sve ljudske vrijednosti isparavaju", zaključio je Čeferin.

A mi možemo samo zaključiti kako se pravi rat na europskoj nogometnoj sceni tek rasplamsava...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider