Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maksimalna napetost

Rat Liverpoola i Manchester Cityja: Građani ogorčeni na Kloppa, Redsi na skandiranje navijača

Napetost između Liverpoola i Manchester Cityja dosegla je najvišu razinu, a prenijela se i na njihove navijače…

Mohamed Salah i Ederson (Foto: Afp)

Odnosi između Liverpoola i Manchester Cityja dotakli su najnižu točku. Netrpeljivost između dvaju klubova traje dugo, a nakon posljednje utakmica može se reći da su Građani i Redsi na ratnoj stazi.

Thibaut Courtois i Karim Benzema Courtois udario po Zlatnoj lopti: "Real je zbog mene sve osvojio, a ja tek sedmi" divider

Engleski dnevnik Daily Mail piše da je zla krv između klubova dosegla novu razinu.

U Cityju su ogorčeni na Liverpool zbog nekih izjava Jurgena Kloppa, koji su označeni kao "granična ksenofobija". Jako im je zasmetao Kloppov komentar o porijeklu njihova bogatstva.

Građani ogorćeni na Kloppa

"Postoje tri kluba u svjetskom nogometu koji financijski mogu učiniti što god im se prohtije", izjavio je Klopp, s jasnom aluzijom na City, Newcastle i PSG, dva engleska i jedna francuski novobogataš s bliskoistočnim vlasnicima.

Kloppove riječi koje upućuju na ilegalne financijske aktivnosti razbjesnile su navijače Građana, koji se nisu libili ispisivati grafite protiv njemačkog stručnjaka.

Trinity Rodman Svi su se pitali tko je ljepotica kraj Mbappea na dodjeli Zlatne lopte: Nova zvijezda poznatog oca divider

Napetost tijekom posljednje utakmice između Cityja i Liverpoola na Anfieldu bila je tolika da se Guardiola požalio kako su ga neki domaći navijači gađali kovanicama.

Guardiolu gađali kovanicama

"Ovaj put me nisu pogodili, morat će pokušati sljedeće godine", šaljivo je odgovorio Guardiola na pitanje o incidentu.

"Pogodili su naš autobus prije nekoliko godina, ali ovaj put nisu bili precizni", zaključio je, a referirajući se na incident iz 2018.

Liverpool je osudio događaje i tvrdi da je otvorio istragu koristeći sigurnosne kamere kako bi identificirao umiješane, koji bi mogli dobiti doživotnu zabranu dolaska na stadion.

Kylian Mbappe VIDEO Pogledajte kako je Mbappe dočekan u svom Parizu, nije mu bilo svejedno divider

Nisu ni navijači Cityja mirovali. Provociranje je bilo obostrano. Tijekom utakmice neukusno su skandirali o tragedijama koje su navijači Liverpoola pretrpjeli posljednjih desetljeća, najviše se referirajući na Heysel i Hillsborough.

Podlo skandiranje navijača Cityja

"Duboko smo razočarani podlim skandiranjem," stoji u priopćenju Liverpoola.

Građani su se pak požalili da je autobus Manchester Cityja kamenovan na putu prema Anfieldu.

Kako će proći najveći hrvatski derbi?

Ukupno glasova:

Eto, vidimo da u Engleskoj ni izbliza nogometni huliganizam nije iskorijenjen. Itekako je živ i sve više se budi posljednjih godina, a neki će reći da se iz priloženog vidi kako je potenciraju i sami akteri u klubovima.

Napetost između Liverpoola i Manchester Cityja dosegla je najvišu razinu, a očito se prenijela i na njihove navijače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider