Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE ZADOVOLJAN

Courtois udario po Zlatnoj lopti: "Real je zbog mene sve osvojio, a ja tek sedmi"

Thibaut Courtois je nezadovoljan zbog dodjele Zlatne lopte.

Thibaut Courtois i Karim Benzema (Foto: Afp)

Karim Benzema, napadač madridskog Reala i francuski nogometni reprezentativac, osvajač je Zlatne lopte, koju France Football dodjeljuje najboljem svjetskom nogometašu.

Prema mnogima Benzema je zasluženo osvojio najveću individualnu nagradu koju jedan nogometaš može osvojiti, no nisu baš svi zadovoljni.

Dodjelu Zlatne lopte kritizirao je njegov suigrač Thibaut Courtois. Golman Reala je završio tek sedmi u izboru za najboljeg nogometaša današnjice, ali dobio je nagradu za najboljeg golmana svijeta.

Trinity Rodman Svi su se pitali tko je ljepotica kraj Mbappea na dodjeli Zlatne lopte: Nova zvijezda poznatog oca divider

Courtois je mišljenja kako je on trebao osvojiti Zlatnu loptu zbog svojih obrana prošle sezone ili barem biti bolje plasiran od sedmog mjesta.

"Golmanu je nemoguće osvojiti Zlatnu loptu. Osvojili smo prvenstvo i Ligu prvaka zbog mojih obrana. Ja onda završim sedmi u izboru za Zlatnu loptu... Ali bar postoji ta nagrada za najboljeg golmana. Ipak, ponosan sam jer sam osvojio tu nagradu kao golman Real Madrida", rekao je Courtois pred medijima.

Courtois nije daleko od istine, uz Benzemu, Modrića i Viniciusa bio je najbolji u momčadi koja je osvojila Ligu prvaka i prvenstvo Španjolske.

Često je svojim obranama izluđivao protivničke napadače, a ovaj put se mora zadovoljiti nagradom za najboljeg golmana svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider