Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza je velika

Bivši predsjednik Reala podigao prašinu uoči El Clasica: Otkrio nevjerojatan dug Madriđana i napao Pereza zbog Ronalda

Predsjednik Real Madrida u razdoblju od 2006. do 2009. Ramon Calderon podigao je prašinu uoči El Clasica u Barceloni…

Florentino Perez i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon tvrdi da je Kraljevski klub u dugu od milijardu eura te je oštro kritizirao odluku Florentina Pereza da proda Cristiana Ronalda.

„Kada je Cristiano prodan, bilo je jasno da momčad treba adekvatna pojačanja kako bi se popunila rupa. Na tužna je istina da Realova blagajna ne samo da je prazna nego je opterećena ogromnim dugovima, koji se kreću oko milijardu eura“, izjavio je Calderon za Desafio Nacex.

Calderon sudjeluje na turniru u pedalu, koji je organiziran za veterane Real i Barcelone uoči današnjeg El Clasica koji počinje u 16 sati.

Real u dugu oko milijardu eura

Činjenica je da Real u ljetnom prijelaznom roku nikoga nije doveo, što je pravi kuriozitet, a da je u tijeku velebni projekt obnove njegova mitskog stadiona Santiago Bernabeua, koji će Real stajati oko 575 milijuna eura, a s kamatama koje će morati platiti bankama za dizanje kredita i osjetno više.

Real je u obnovu stadiona krenuo prošle godine, prije pojave koronakrize. Budući da je već podigao kredit i krenuo u radove, Madriđanima nije preostalo ništa drugo nego da nastave s projektom i nadaju se boljim vremenima.

gol expired MMA svijet bruji o skandalu uoči najvećeg UFC-ovog eventa: Fanovi vjeruju da je Khabib pao na vaganju! divider

Obnovljeni Santiago Bernabeu trebao je biti Relova tvornica novca, no sada je sve pod znakom pitanja. Svjedoci smo velike neizvjesnosti na svim poljima, a ona je najgori neprijatelj biznisu. Ekonomske perspektive diljem svijeta ne izgledaju bajno, najblaže rečeno, pa je jasno da se to odrazilo i na nogomet. I najveći klubovi imaju velikih financijskih problema.

Sponzori najavili rezanja

Španjolska ekonomija stenjala je i prije izbijanja koronakrize. Nije se sasvim oporavila ni od posljednje velike ekonomske krize prije desetak godina, a sada ju je pogodila nova, još brutalnija. Stoga ne čudi što su i Real i Barcelona u financijskim problemima. Oba velikana morala su značajno reducirati proračune, novca za velika pojačanja naprosto nema. Barcelona čak traži novo smanjivanje plaća njezinim profesionalcima, i to za najmanje 30 posto.

Sponzori se također u procesu preispitivanja daljnje suradnje. Spekulira se da su Fly Emirates i Adidas priopćili Madriđanima da ne samo da neće moći ispoštovati postignute dogovore oko povećanja ugovora nego da će morati smanjivati i postojeće. Real ima ugovor s Fly Emiratesom težak oko 40 milijuna eura godišnje, a s Adidasom čak 110 milijuna.

gol expired Bivši MMA borac ubijen u restoranu, snimka je uistinu bizarna, čak i za Rusiju divider

Sve je to sada pod znakom pitanja. Situacija nije bajna ni na terenu. Real je posljednje dvije utakmice izgubio; prvo od povratnika u elitni rang Cadiza u prvenstvu, a potom od koronavirusom desetkovanog Šahtara u Ligi prvaka.

Zidane pod pritiskom uoči El Clasica, Perez već našao zamjenu

Zinedine Zidane je pod velikim pritiskom. Jasno je da bi se kriza produbila na entu ako bi Real izgubio u velikom derbiju. Raspored je jako zgusnut, u utorak je novi težak ispit u Ligi prvaka, Madriđani idu na noge Borussiji M'gladbach. Ako i to izgube, nije teško zaključiti kakav bi potres pogodio Bernabeu. Zidane to vjerojatno ne bi pregrmio. Glasine se šire da mu je Perez već pronašao zamjenu.

„To što se dogodilo protiv Cadiza i Šahtara ostavilo je gadan okus u ustima. No moramo biti optimistični, momčad je na čelu sa Zidaneom posljednjih godina prošla kroz mnoge teške trenutke i uvijek se znala izvući. Naravno da negativne senzacije nisu dobre za ukupnu atmosferu, to treba spriječiti“, podvukao je Calderon i prokomentirao Zidaneov ovosezonski opus.

„Radi što može sa sredstvima koji su mu na raspolaganju. Loše su igrali protiv Šahtara, puno su griješili. Pogriješilo se i u izboru postave, no ne možete okriviti samo jednu osobu. U pitanju je zbir okolnosti, cijeli lanac događaja koji su doveli do ovakve situacije“, zaključio je Calderon, koji se uvijek hvali da je zapravo on pripremio teren za dovođenje Cristiana Ronalda u Realu, iako je službeno potpisao ugovor kada je Perez drugi put postao predsjednik.

"Bila je ludost prodati Ronalda"

Calderon smatra da Perez nije trebao prodati Ronalda Juventusu.

„Bila je ludost riješiti se igrača koji zabija tako puno pogodaka“, kazao je Calderon referirajući se na Realov problem realizacije.

U momčadi Kraljeva ostao je samo jedan klasni napadač Karim Benzema, a ni on nije klasični golgeter. Jedina utjeha za Madriđane je ta što je Barcelona možda u još težoj situaciji. Katalonski klub već mjesecima potresaju razno-razne afere i skandali.

Lionel Messi bio je na pragu odlaska, a čini da će na kraju morati otići predsjednik Jose Maria Bartomeu. Eventualnom pobjedom u najvećim derbiju oba kluba zaliječila bi mnoge rane, barem privremeno ako ne dugotrajno.

Bivši Vatreni i veliki realovac bocnuo Messija: "Ne znam je li egotrip, ali… Modrić je 50 posto Reala"


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider