FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uvjerite se sami

MMA svijet bruji o skandalu uoči najvećeg UFC-ovog eventa: Fanovi vjeruju da je Khabib pao na vaganju!

Je li Khabib Nurmagomedov pao na vaganju? Pitanje je o kojem bruji MMA zajednica uoči UFC 254 eventa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras je od 20 sati na gol.hr-u, te od 22:30 u snimci na Novoj TV, spektakularni UFC 254 event, koji predvode Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje. Riječ je o borbi za ujedinjenje pojaseva prvaka lake kategorije, a uoči nje MMA svijet bruji o kontroverznom vaganju Dagestanca.

Tko će pobijediti u okršaju Khabiba i Gaethjea?

Ukupno glasova:

Izgledao jako zabrinuto na vaganju

U petak ujutro po hrvatskom vremenu Khabib Nurmagomedov prvi je izašao na vaganje i ono je prošlo u najmanju ruku zanimljivo. Osim što je izgledao umorno i ispijeno od skidanaj kilograma, Khabib je izgledao i vrlo zabrinuto.

Tražio je ručnik kako bi mogao skinuti sve sa sebe i proći vaganje s potrebnih 70,3 kilograma, a kada se popeo na vagu nije dugo trebalo čekati da osoba zadužena za mjerenje težine kimne glavom i kaže "155" (težina potrebna da se zadovolji laka kategorije).

Čim se to dogodilo vidjelo se na licu Khabiba da mu je laknulo što je uspio zadovoljiti potrebnu kilažu da može braniti naslov prvaka i loviti svoju 29. pobjedu. 

gol expired VIDEO: Khabib ''uspavao'' Gaethjea pa se psihički slomio i rasplakao te na kraju objavio kraj karijere! divider

UFC si nije mogao dopustiti da Khabib padne na vaganju

Glasine da je Khabib navodno pao vagu, ali je UFC to želio prikriti jer im se sprema rekordna zarada od prodaje PPV paketa, krenule su upravo zbog tog suca koji je prebrzo "ugasio" vagu.

U trenutku kada borac staje na vagu na lijevoj strani "rampa" kreće prema gore i ne smije taknuti gornji dio ako vage ako je namještena na 155. U trenutku kada se "rampa" dizala, nije još završila s usponom, sudac je pomaknuo markaciju s kojom označava koliko kilograma je gornja granica težine skroz na drugi kraj, odnosno na mjesto gdje se "rampa" više neće dizati prema gore.

Mnogi su uvjereni da je to napravio tako brzo upravo zato jer bi vaga pokazala pad, odnosno da je Khabib Nurmagomedov pretežak. Podsjetimo, on svaki put ima velikih problema sa skidanjem kilograma, a znalo mu se dogoditi i da otkaže borbu zbog tog razloga.

gol expired Dramatično na vaganju: Khabib trebao ručnik, izgledao je ispijeno i pridržavao se prilikom penjanja na vagu divider

Gaethjeva vaga se čekala da se smiri

Još jedan dodatni razlog zbog kojeg je Khabibovo vaganje sumnjivo je usporedba s Gaethjevim. Kada se Gaethje popeo na vagu sudac je čekao da "rampa" dosegne svoj maksimum prije nego je pomaknuo markaciju skroz udesno.

Kao što smo rekli, teorija kod brojnih fanova je da je UFC svjestan činjenice da je Khabib bio pretežak, ali je zbog veličine cijelog događaja, koji će biti veći od onog okršaja Khabiba i Conora McGregora, jednostavno morao proći.

Čak je i najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani u komentaru Khabibovog vaganja napisao:

"Iskusni potez službene osobe zadužene za vaganje ha?".

Pogledajte video i procjenite sami. Je li Khabib trebao pasti na vaganju?

gol expired Delija za fanove prognozirao ishode UFC 254 eventa: "Gaethje bi mogao biti taj, ali..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider