Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povijesni datum

Prije 11 godina Ronaldo se oprostio od Man Uniteda bolnim porazom od Barce u velikom finalu

Točno prije 11 godina Barcelona je u finalu Lige prvaka s 2:0 pobijedila Manchester United, u utakmici koja je ujedno bila i posljednja u karijeri Cristiana Ronalda u dresu Crvenih vragova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije 11 godina Barcelona momčad Pepa Guardiole nadigrala je i pobijedila Manchester United Sir Alexa Fergusona u finalu Lige prvaka. To je ujedno bila i posljednja utakmica Cristiana Ronalda u dresu Manchester Uniteda.

Finale najelitnijeg klupskog natjecanja odigrano je u Rimu na stadionu Olimpico, koji je primio 62,5 tisuća nogometnih fanova. Sudio je Švicarac Massimo Busacca, a moćna Barcelona sa sigurnih 2:0 pobijedila je sastav Crvenih vragova.

gol expired Drastična promjena imidža: Čovjeka koji je Hrvatima slomio srca sad nećete prepoznati divider

Bila je to jedna od najjačih postava Barcelone u novijoj povijesti s Lionelom Messijem, Thierryjem Henryjem i Samuelom Eto'om u vrhu napada, te Xavijem, Iniestom i Busquetsom u sredini terena. Manchester United predvodili su Wayne Rooney, Ryan Giggs i Cristiano Ronaldo, no nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka Europe.

United je bolje otvorio susret i imao nekoliko solidnih prilika nakon pokušaja Ronalda, no Barcelona je bila ta koja je povela. Nakon svega 10 minuta igre Eto'o je zabio za vodstvo Barcelone nakon sjajnog driblinga pored Nemanje Vidića i snažnog udarca koji Van der Sar nije uspio ukrotiti.

gol expired Cristiano Ronaldo iznenadio fanove novim tinejdžerskim imidžem, suigrači mu umiru od smijeha divider

Taj se rezultat nije mijenjao sve do 70. minute i trenutka kada je Messi zabio za potvrdu pobjede. Bio je to atipičan pogodak omalenog Argentinca, koji je u padu glavom pogodio suprotni kut gola nizozemskog vratara i zapečatio pobjedu Barcelone.

Bila je to 292. utakmica Cristiana Ronalda u dresu Manchester Uniteda, nakon koje je napustio Old Trafford i Englesku. Idućih devet godina proveo je u Real Madridu i s njime osvojio čak 15 trofeja, uključujući četiri Lige prvaka.

gol expired Dinamova zvijezda odbila novi ugovor, klub ga potjerao iz prve momčadi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider