Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Definitivno odlazi

Dinamova zvijezda odbila novi ugovor, klub ga potjerao iz prve momčadi

Francuski stoper broji svoje posljednje dane u Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jeku pandemije koronavirusa, dok je nogomet sasvim stao, u Dinamu su se nadali kako će Kevin Theophile-Catherine pristati na ono što mu nude i staviti potpis na novi ugovor.

To se ipak neće dogoditi, propala je i posljednja runda pregovora.

Francuski stoper ima važeći ugovor s Modrima do 30. lipnja ove godine i poslije tog datuma bit će slobodan igrač. Napustit će Dinamo bez odštete i otići na novu adresu u svojoj karijeri.

Theophile-Catherine u Dinamo je stigao prije dvije godine nakon što mu je istekao ugovor sa Saint-Etienneom. Tom prilikom potpisao je s Dinamom do ljeta 2020., uz godišnju plaću od 550.000 eura.

U proteklom periodu Francuz se pokazao kao veliki profesionalac, nikad s njim nije bilo problema, a usput je prikazivao i odlične igre te postao jedan od stožernih igrača pod vodstvom bivšeg trenera Nenada Bjelice.

Ipak, u Maksimiru će ga najviše pamtiti po onom skrivljenom jedanaestercu u petoj minuti sudačke nadoknade protiv Šahtara, kada je Dinamo ispustio pobjedu i plasman u osminu finala Lige prvaka.

S dolaskom proljetnog dijela sezone Theophile-Catherine ušao je u posljednjih šest mjeseci ugovora s Modrima koji su ga htjeli zadržati, ali raskorak između onoga što su oni nudili i što je Francuz tražio bio je prevelik, pa će uskoro doći i do službenog razlaza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider