Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuno novi izgled

Drastična promjena imidža: Čovjeka koji je Hrvatima slomio srca sad nećete prepoznati

Suze iz te večeri od prije 12 godina ostale su najveća rana u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj hrvatska nogometna reprezentacija cijelo je desetljeće čekala na prolazak skupine na jednom velikom natjecanju. Kad se to konačno i dogodilo, Vatreni su na šokantan način eliminirani.

Na Europskom prvenstvu koje se 2008. igralo u Austriji i Švicarskoj pod vodstvom Slavena Bilića Hrvatska je upisala sve tri pobjede u skupini (Austrija, Njemačka, Poljska) i u četvrtfinalu došla na megdan Turskoj u Beču. Golova nije bilo nakon 90 minuta, činilo se da ih neće biti nikako, a onda je Ivan Klasnić u 119. minuti postigao pogodak koji nas je, mislili smo tako, uveo u polufinale.

Međutim, dok su Bilić i igrači slavili, koncentracija je popustila i u 122. minuti, u posljednjem napadu Turaka, Semih Sentürk matirao je Stipu Pletikosu. Šok, nevjerica, tuga, očaj - takve su emocije prevladavale kod Hrvata u Beču na stadionu, ali i u gradu gdje ih se okupilo oko 100 tisuća.

Poslije tog zgoditka bilo je jasno da su naši reprezentativci u psihološkom šoku i da će teško na penale izbaciti Turke. Tako je i bilo, od četvorice hrvatskih izvođača precizan je bio samo Darijo Srna, dok su promašili Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mladen Petrić.

Semih Sentürk postao je turski heroj. Kasnije je sam u nekoliko intervjua izjavljivao kako mu se život promijenio poslije tog gola.

Danas, s odmakom od 12 godina, Sentürk je pokazao potpuno novi imidž. Obrijao je glavu i pritom pustio brkove. Pogledajte kako izgleda...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider