Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludilo na Etihadu

City minimalno svladao Chelsea i proslavio naslov prvaka: Navijači zaposjeli travnjak

Manchester City je osvojio treći naslov prvaka Engleske u nizu.

Manchester City (Foto: Afp)

Nogometaši Manchester Cityja pred svojim su navijačima pobijedili Chelsea s 1:0 u utakmici 37. kola Premier lige i na najbolji način proslavili osvajanje trećeg uzastopnog naslova prvaka Engleske, do kojeg su matematički došli već u subotu kad je Arsenal poražen od Nottingham Foresta.

Jedini pogodak na utakmici, za 12. uzastopnu prvenstvenu pobjedu Manchester Cityja, postigao je Julian Alvarez u 12. minuti dvoboja. Chelsea je bio ravnopravan suparnik, ali kao i mnogo puta tijekom sezone londonska momčad je bila bez realizacije stvorenih prilika.

Sebastian Haller Pobijedio zloćudnu bolest pa doveo Borussiju na korak do naslova prvaka! divider

Matea Kovačića zbog ozljede nije bilo u sastavu gostiju.

Kad je sudac Michael Oliver posljednjim zviždukom označio kraj utakmice, navijači Manchester Cityja pohrlili su s tribina i zaposjeli travnjak stadiona Etihad kako bi sa svojim miljenicima proslavili treći naslov prvaka u posljednje tri sezone te peti u šestogodišnjem razdoblju u kojem je prvak Engelske bio još samo Liverpool (2020.).

Do kraja sezone nogometaše koje vodi Pep Guardila očekuju još dva gostovanja u Premier ligi, kod Brightona (24.5.) i Brentoforda (28.5.) te dvije utakmice u kojima Građani mogu doći do trostruke krune, finale FA kupa protiv Manchester Uniteda (3.6.) i finale Lige prvaka protiv Intera u Istanbulu (10.6.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider