Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preskočili Bayern

Pobijedio zloćudnu bolest pa doveo Borussiju na korak do naslova prvaka!

Borussia Dortmund može prekinuti Bayernovu dominaciju u Bundesligi.

Sebastian Haller (Foto: Afp)

Nogometaši Borussije Dortmund na korak su do osvajanja naslova prvaka nakon što su u susretu 33. kola Bundeslige slavili kod Augsburga s 3:0, pa kolo prije kraja imaju dva boda više od Bayerna.

Dominacija bavarskog kluba u nacionalnom prvenstvu bliži se kraju. Nakon što je Bayern posljednjih deset godina osvajao naslov prvaka, čini se kako će ove godine njegovu seriju prekinuti Borussija Dortmund.

Borussija je gostujućom pobjedom preuzela vodstvo na ljestvici sa 70 bodova, dva više od Bayerna kolo prije kraja i sve ima u svojim rukama.

Lokomotiva - Istra 1961 Sada se sve zna: Istra uspisala poraz kod Lokomotive i ostala bez Europe divider

U posljednjih 90 minuta momčad koju vodi Edin Terzić će kod kuće protiv Mainza loviti pobjedu za naslov prvaka, deveti u povijesti kluba, ali prvi nakon 2012. godine.

Haller pobijedio zloćudnu bolest

Augsburg, kojem još uvijek prijeti ispadanje, sjajno se branio, čak i od 38. minute kada je ostao s igračem manje nakon što je isključen Felix Uduokhai. Međutim, domaću "bravu" otključao je Sebastien Haller u 58. minuti.

U 84. minuti je isti igrač zabio za 2:0 i tako razriješio pitanje pobjednika, a do kraja susreta među strijelce se upisao i Julian Brandt u četvrtoj minuti nadoknade.

Iza Hallera je nevjerojatna priča, u srpnju prošle godine dijagnosticiran mu je rak testisa. Prošao je operaciju, kemoterapije i uspješno se vratio nogometu, a nekoliko mjeseci kasnije zabio je dva ključna pogotka u borbi za titulu.

Šest mjeseci je trajala njegova borba sa zloćudnom bolesti, ali iz nje je izišao kao pobjednik. Prošlog ljeta je stigao za 35 milijuna eura odštete iz Ajaxa, i to kao zamjena za Erlinga Haalanda, koji je preselio u Manchester City.

Stuttgart bez Vatrenog upisao važne bodove

U ranije odigranom susretu Stuttgart je na gostovanju pobijedio Mainz sa 4:1 napustivši zonu ispadanja.

Stuttgart kolo prije kraja drži 15. mjesto sa 32 boda, koliko ima i Bochum, na 16. mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije. Zadnje dvije pozicije drže Schalke (31) i otpisana Hertha (26).

Rijeka - Dinamo Dinamo slavio na Rujevici i nastavio sjajan niz: 27-godišnjak zabio prvi gol u karijeri divider

U zadnjem kolu Stuttgart kod kuće dočekuje Hoffenheim, Bochum će ugostiti Bayer Leverkusena, dok Schalke očekuje najteži ispit, gostovanje kod RB Leipziga. U slučaju da dvije momčadi imaju isti broj bodova, gleda se razlika pogodaka, potom broj postignutih golova, a na četvrtom mjestu je međusobni ogled.

Mainz je poveo u 23. minuti golom Marcusa Ingvartsena, a u 43. minuti je izjednačio Wataru Endo. U nastavku susreta gosti su zabili još tri gola, a strijelci su bili Serhou Guirassy (64), Chris Fuhrich (78) i Tanguy Coulibaly (90+1).

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa nije bio u Sosa zbog infekcije usne šupljine i grla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider