Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivanušec briljirao na terenu

Dinamo slavio na Rujevici i nastavio sjajan niz: 27-godišnjak zabio prvi gol u karijeri

U derbiju 35. kola SuperSport HNL-a Dinamo je pred više od 8.000 gledatelja na Rujevici pobijedio Rijeku sa 2-1 primivši prvi gol u zadnjih sedam kola.

Rijeka - Dinamo (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)

U derbiju 35. kola SuperSport HNL-a Dinamo je pred više od 8.000 gledatelja na Rujevici pobijedio Rijeku sa 2:1 primivši prvi gol u zadnjih sedam kola.

Golove za pobjedu Modrih zabili su Luka Ivanušec (43) i Sadegh Moharrami (62), dok je strijelac za Rijeku bio Antonio Marin u sudačkoj nadoknadi. Bio je to osmi Bišćanov susret na klupi Dinama, pri čemu peta pobjeda uz tri remija.

Dodajmo i kako je ovo bio četvrti međusobni susret Dinama i Rijeke ove sezone i četvrta pojeda "Modrih" uz razliku pogodaka 13-4. Dinamo je na stadionu Maksimir slavio sa 3:1 i 1:0, a na Rujevici 7-2, te večeras 2:1.

Sadegh Moharrami VIDEO Ovo je čekao cijeli život: Nogometaš Dinama u 27. godini zabio prvi gol u karijeri divider

Počelo je čvrsto i zatvoreno na obje strane, no u prvih pola sata nije bilo nekih velikih prilika. Možda tek jedna pred vratima prvaka. Andrija Vukčević je u 21. minuti pucao iskosa, ali je zatresao mrežu s vanjske strane.

Dinamo je prvi put zaprijetio u 35. minuti kada je Dario Špikić izašao ispred Nediljka Labrovića, ali je golman Rijeke sjajno obranio. U drugom pokušaju "Modri" su bili uspješni. Josip Mišić je uposlio Martina Baturinu koji je kratko dodao do Luke Ivanušeca, a ovaj sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio u rašlje. Bio je to njegov 11. pogodak ove sezone.

Nakon mirnijeg početka drugog dijela, prvu priliku imali su gosti u 57. minuti. Bruno Petković je pucao sa 20-ak metara, ali je Labrović sjajno obranio. Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 62. minuti. Ivanušec je prošao po lijevoj strani, te ubacio loptu na sredinu peterca, obrana nije uspjela očistiti, a Moharrami je poentirao iz blizine za 2:0.

Vinicius VIDEO Vinicius poludio zbog uvreda: Prijetio odlaskom s terena, a onda dobio crveni divider

Korak do gola Rijeka je bila u 65. minuti, Matija Frigan je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je Livaković bio spreman. Frigan je bio blizu gola i u sudačkoj nadoknadi, Livaković je ponovo bio uspješniji, ali je na odbijeni udarac natrčao Marin pogodivši za 2:1. Bio je to prvi pogodak koji su primili "Modri" u zadnjih sedam kola.

Nakon ovog kola praktički je sve jasno. Dinamo je prvak, Hajduk ima sigurno drugo mjesto, a u Europu će Osijek i Rijeka. U zadnjem kolu će Osijek i Rijeka na oproštaju od Gradskog vrta u međusobnom okršaju odlučiti tko će na kraju biti treći, a tko četvrti. Iz lige ispada Šibenik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider